Watertoren: opnieuw ontwikkelen

Fase project
Plannen maken

Geplande bouw
Nog niet bekend

De watertoren in het park De Watertoren in Overvecht moet verbouwd worden. We maken hier samen met de eigenaar een plan voor.

Wat komt er?

De Watertoren krijgt een nieuwe bestemming. Het gebouw wordt straks gebruikt voor wonen en werken. Er komt ook ruimte voor horeca in het park. Hiervoor is in 2022 het bestemmingsplan aangepast. De Watertoren is een Rijksmonument. Met het plan blijft het monumentale karakter van de toren behouden. Voordat er gebouwd kan worden, vraagt de nieuwe eigenaar een omgevingsvergunning aan.

Nieuwe eigenaar

De Watertoren heeft sinds eind 2022 een nieuwe eigenaar. Het is de vorige eigenaar niet gelukt om een financieel haalbaar plan te maken. Dit komt door de hoge prijzen in de markt. De nieuwe eigenaar werkt nu aan een nieuw plan.

Park De Watertoren krijgt ook nieuwe inrichting

We grijpen deze kans aan om ook het deel van het park De Watertoren opnieuw in te richten. We maken hiervoor een apart plan. We stemmen dit plan af op dat van de Watertoren zodat het straks een mooi geheel vormt. 

Denk Mee

Wil je meedenken over de plannen voor de nieuwe inrichting van een deel van park De Watertoren? Kijk op de denk mee pagina om mee te doen.

Planning
WanneerWat
2024Afstemmen nieuw plan nieuwe eigenaar
Begin 2024Plannen voor herinrichting Park De Watertoren afstemmen met bewoners
Nog niet bekendAanvraag omgevingsvergunning en begin verbouwing
2025Begin werkzaamheden Park De Watertoren

Wat is er al gebeurd?

  • Medio 2022: Nieuw bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad
  • Eind 2022:    Verkoop Watertoren aan nieuwe eigenaar

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl