Elektrisch vervoer Elektrisch opladen

Door heel Utrecht vindt u openbare laadpalen voor elektrische voertuigen. Bij een openbare oplaadpaal kan iedereen zijn auto opladen.

U vindt oplaadpalen:

  • langs de straat
  • in parkeergarages
  • op het terrein van bijvoorbeeld bedrijven

U kunt de oplaadpalen gebruiken met een geldige laadpas. Deze vraagt u aan via aanbieders. Vervolgens is deze bij elke laadpaal te gebruiken (uitgezonderd snelladen).

Bekijk de kaart met de openbare laadpalen in Utrecht

Opladen kan op steeds meer plaatsen

We breiden het aantal openbare en semi-openbare laadpalen door de hele stad steeds verder uit. Hierdoor  kunnen inwoners en bezoekers dicht in de buurt van huis of werk opladen. Zo moedigen we mensen aan om over te stappen op elektrisch gaan rijden. Dat is schoner en stiller. Hiermee helpen we als gemeente ook de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen op weg.

Uitgebreid netwerk

Bij het plaatsen van nieuwe openbare laadpalen willen we een goede verdeling over de hele stad. Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen vragen om extra laadpalen in hun wijk. Bijvoorbeeld als er nog geen openbare laadpaal in de buurt staat, of als de bestaande laadpalen te vaak bezet zijn.

We geven een vergunning voor nieuwe locaties voor openbare laadpalen in de vorm van een officieel Verkeersbesluit. De plaatsing en het beheer van deze laadpalen besteedt de gemeente uit aan bedrijven. Op dit moment werken we hiervoor samen met Nuon-Heijmans en Pitpoint. Ook het bedrijf Lomboxnet plaatst openbare laadpalen in de stad, maar dit verloopt niet via de gemeente.  

Lees meer over het aanvragen, verlenen en plaatsen van oplaadpalen

Hulp en contact Elektrisch vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

utrechtelektrisch@utrecht.nl