Energie Energielabel

Energielabels

De gemeente helpt u graag met het energiezuiniger maken van uw woning, onder andere door het organiseren van inspiratiebijeenkomsten over energiebesparing in en rond uw woning. Hoe meer energie u bespaart, hoe hoger uw energielabelclassificering!

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft inzicht in de energietoestand van uw woning. De waarde van uw energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Iedereen die zijn huis wil verkopen of verhuren, is verplicht een energielabel te hebben. Uw energielabel kan een waarde hebben tussen A en G, waarbij A het meest energiezuinig is, en G het minst.

Welk energielabel heeft mijn huis?

Op de website Jouw Huis Slimmer vindt u welk energielabel uw huis heeft. Daar heeft de gemeente Utrecht bovendien alle informatie verzameld over het duurzaam maken van je huis. Meer informatie over het energielabel vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan hebt u een definitief energielabel nodig. U kunt dit aanvragen via de gemeente (gratis) of via de Rijksoverheid.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden