Energie Slimme meter: inzicht in uw verbruik

Vrouw en installateur met tablet staan bij de openstaande meterkast

Netbeheerder Stedin is bezig met het aanbieden van slimme energiemeters in Utrecht. De slimme meter is digitaal en registreert zelf uw energieverbruik. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zes keer per jaar krijgt u daar gratis een verbruiksoverzicht van. Zo kunt u uw energieverbruik nauwkeurig volgen. Als u een app of een slimme thermostaat eraan koppelt, kunt u nog eenvoudiger en vaker uw energieverbruik in de gaten houden. Zo kunt u makkelijker energie besparen en dus ook geld.

Hoe bespaar ik energie?

Wilt u in uw huis aan de slag om energie te besparen? Een energieadvies aan huis is vaak een goede eerste stap. Een energieadviseur bekijkt dan de energiesituatie van uw huis en geeft u een persoonlijk advies. U kunt zich natuurlijk ook oriënteren op de mogelijkheden tijdens een energiebijeenkomst in uw wijk.

Planning plaatsing slimme meter

Veel Utrechters in de wijken Leidsche Rijn en Overvecht hebben al slimme meters. Wilt u weten wanneer u de meter krijgt? Doe dan de postcodecheck.

De slimme meter in Utrecht

  • Stedin komt door de slimme meter bij een hoop Utrechters thuis. Zo ook monteur Jos Sangers. Hij geeft graag tips om het energiebewustzijn te stimuleren en wijst mensen graag op de 'stille energievreters'.
    Lees zijn verhaal
  • Erik Bart hoefde niet lang na te denken toen een buurtbewoner vroeg of hij wilde meedoen aan een proef met de slimme meter in Leidsche Rijn. Op dat moment overwoog hij al de aanschaf van zonnepanelen en de slimme meter houdt precies bij hoeveel stroom je dankzij die panelen teruglevert aan het net. Lees zijn verhaal

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden