Energie Overvecht-Noord aardgasvrij

We onderzoeken hoe Overvecht-Noord aardgasvrij kan worden. Hiermee zetten we de eerste grote stap om Utrecht aardgasvrij te maken.

Buurtgesprekken

Begin 2019 vonden 3 buurtgesprekken plaats. Zo’n 90 huiseigenaren gingen in gesprek over het aardgasvrij maken van Overvecht-Noord. U vindt hieronder de verslagen van de bijeenkomsten:

Wat wordt komend jaar gedaan?

  • Tot aan de zomer kunt u aangeven wat uw wensen zijn voor een warmteoplossing die voor aardgas in de plaats komt. Om uw wensen op te halen, organiseren we de komende maanden opnieuw gesprekken met huiseigenaren. We nodigen u uit voor deze bijeenkomsten.
  • In de tweede helft van het jaar brengen we de verschillende warmteoplossingen in beeld. We achterhalen welke oplossing in welk deel van de wijk het beste past. Hier willen we bewoners actief bij betrekken.
  • Eind 2019 presenteren we u de verschillende warmteoplossingen. We laten ook weten waarom bepaalde oplossingen niet mogelijk of gewenst zijn in Overvecht-Noord. U hoeft dan nog geen keuze te maken.
  • De gemeenteraad neemt in 2020 een besluit over de warmteoplossing(en) in Overvecht-Noord. Hierbij wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen van bewoners en andere belanghebbenden.

We denken dat we u op z’n vroegst vanaf 2022 een aanbod voor een alternatieve warmteoplossing kunnen doen. Meer weten? Bekijk de infographic Overvecht-Noord aardgasvrij (pdf, 3,83 MB)

Bezoek de voorbeeldwoning Gasvrij thuis

Man laat mensen iets in kast zien

Bij Gasvrij thuis kunt u vragen stellen en advies krijgen over het aardgasvrij maken van uw huis. In deze energiezuinige woning is goed zichtbaar aan welke maatregelen u kunt denken. Zo is er een warmtepomp, ziet u hoe een aansluiting op stadsverwarming eruitziet en kunt u verschillende isolatiematerialen bekijken. Er zijn rondleidingen door de woning, inloopmomenten en regelmatig workshops.

U bent van harte welkom bij Gasvrij thuis, Costa Ricadreef 183. Bekijk de agenda voor de activiteiten.

Met buren isolatiemateriaal of zonnepanelen inkopen

Een aantal bewoners heeft aangegeven dat zij graag hulp willen bij het organiseren van een inkoopactie. Bijvoorbeeld om samen isolatiemateriaal of zonnepanelen te kopen. Wij willen u daarbij graag ondersteunen. Daarom denken we nu na over een manier waarop we dit gaan organiseren.

Hulp bij de uitvoering voor woningeigenaren

Vanaf juni 2019 kunnen bewoners uit Overvecht-Noord gratis hulp krijgen van een energieadviseur. Bijvoorbeeld bij het isoleren, ventileren en verwarmen van uw huis. Er zijn twee vormen van begeleiding: persoonlijke begeleiding of samen met andere bewoners uit Overvecht-Noord.

Hulp bij de uitvoering voor Verenigingen van Eigenaren

Als Vereniging van Eigenaren kunt u een energieadvies voor VvE’s aanvragen. Dat kost €1.000. Voor VvE’s uit Overvecht-Noord die al zo’n advies hebben gehad, biedt de gemeente gratis trajectbegeleiding aan. Interesse in een energieadvies en/of trajectbegeleiding? Stuur dan een e-mail naar slimwonen@utrecht.nl.

Klankbordgroep

Er is een klankbordgroep van bewoners, die de samenwerkingspartijen adviseert over de plannen. De klankbordgroep brengt vragen, zorgen en wensen van bewoners uit de wijk in. Wilt u deelnemen aan de klankbordgroep? Meldt u zich dan aan via energie@utrecht.nl.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Overvecht-Noord aardgasvrij.

Aanmelden nieuwsbrief 

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden