Energie Informatie en advies voor bewoners

Wilt u meer weten over elektrisch koken en hoe u uw huis zonder aardgas kunt verwarmen? We helpen u graag op weg. 

Gasvrij thuis

In de voorbeeldwoning Gasvrij thuis kunt u ervaren hoe het is om aardgasvrij te wonen. De woning is elke woensdagmiddag open van 13.00 - 17.00 uur, Costa Ricadreef 183, Utrecht. U bent van harte welkom.

Energieadvies

U kunt een energieadvies voor uw woning laten opstellen.

Woningeigenaren: vraag energieadvies aan

VvE's: vraag energieadvies aan

Hulp bij de uitvoering

Vanaf het najaar van 2019 is er trajectbegeleiding beschikbaar voor huiseigenaren uit Overvecht-Noord. Een energieadviseur helpt u dan op weg. Bijvoorbeeld bij het opvragen en beoordelen van offertes voor het isoleren, ventileren en verwarmen van uw huis.

Samen isolatiemateriaal of zonnepanelen inkopen

Een aantal bewoners wil graag hulp bij het organiseren van een inkoopactie. Bijvoorbeeld om samen isolatiemateriaal of zonnepanelen te kopen. Wij willen u daarbij graag ondersteunen. Daarom denken we nu na over een manier waarop we dit gaan organiseren.

Verenigingen van Eigenaren

Als Vereniging van Eigenaren kunt u een energieadvies voor VvE’s aanvragen. Dat kost €1.000. Voor VvE’s uit Overvecht-Noord die al zo’n advies hebben gehad, biedt de gemeente gratis trajectbegeleiding aan. Interesse? Kijk op Jouwhuisslimmer.nl.

Klankbordgroep Overvecht-Noord

Er is een klankbordgroep van bewoners, die de samenwerkingspartijen adviseert over de plannen. De klankbordgroep brengt vragen, zorgen en wensen van bewoners uit de wijk in. Wilt u deelnemen aan de klankbordgroep? Meld u aan via energie@utrecht.nl.

Meer informatie?

Kijk op de pagina wat betekent aardgasvrij wonen voor u?

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden