Energie Kosten en financiering

In gesprekken met bewoners uit Overvecht-Noord komt vaak naar voren dat mensen zich zorgen maken over de kosten van het aardgasvrij maken van hun woning. De samenwerkende partijen en de Rijksoverheid moeten hiervoor oplossingen vinden.

In Overvecht-Noord hebben we daarvoor nog 12 jaar de tijd. De kosten moeten omlaag en er moeten subsidies, aantrekkelijke leningen of andere vormen van financiering komen. De stap naar aardgasvrije woningen lukt alleen, als het haalbaar en betaalbaar is voor mensen.

Subsidies en lenen

Op www.energiesubsdiewijzer.nl ziet u welke subsidies en leenmogelijkheden er nu beschikbaar zijn. Zo zijn er subsidies voor de aanschaf van een warmtepomp en een zonneboiler. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld voor isoleren, een warmtepomp, een zonneboiler of zonnepanelen.

Financiële steun voor Overvecht-Noord

Utrecht krijgt financiële steun van de Rijksoverheid om woningen in Overvecht-Noord van het aardgas te krijgen. De bijdrage is voor Overvecht-Noord:

  • € 0,5 miljoen voor het Centraal Wonen complex van Portaal
  • € 4,2 miljoen voor (tenminste) 300 koopwoningen.

De gemeente maakt hiervoor een (subsidie)regeling.

Overvecht-Noord is 1 van de 27 wijken die is geselecteerd uit 74 aanvragen van gemeenten die geld bij het Rijk aanvroegen voor aardgasvrije wijken.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden