Energie Zonneveld op geluidswal A12

Op de geluidswal langs de A12 bij Veldhuizen komt een zonneveld van 1,5 kilometer. Met deze 11.622 zonnepanelen kan voor 1600 huishoudens duurzame energie worden opgewekt.

Projectontwikkelaar Sunrock won de aanbesteding van de gemeente gewonnen. Zij werken nu aan een plan om de panelen te plaatsen. De aanleg start naar verwachting rond de zomer van 2022. Sunrock wil Utrechters betrekken bij de totstandkoming van het zonneveld.

Informatieavond 24 juni

Op donderdagavond 24 juni om 20.00 uur is een eerste informatieavond over het zonneveld. Bewoners en ondernemers kunnen zich aanmelden.

Programma

  • We vertellen aan welke eisen de plannen voor het zonneveld moeten voldoen en waarom Sunrock dit plan mag ontwikkelen. 
  • Planning
  • Sunrock vertelt op de onderzoeken naar bijvoorbeeld ecologie, reflectie, akoestiek en bodem. Deze zijn gedaan voor de omgevingsvergunning. Die is begin juni aangevraagd bij ons.
  • Sunrock presenteert het plan voor de aanleg van het zonneveld.
  • Onderzoeksbureau Citisens laat de resultaten van de online vragenlijst zien. In mei konden Utrechters deze invullen.

Meld u aan

In juli komt er een tweede bewonersbijeenkomst.

Zonnevelden in Utrecht

Het zonneveld langs de A12 is een van de zonnevelden die in Utrecht gepland staan. Op bedrijventerrein De Wetering komt nog dit jaar een zonneveld voor 1440 panelen, op de Haarrijnseplas komen drijvende zonnepanelen en ook in Rijnenburg en Reijerscop staan zonnevelden gepland.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden