Zonneveld op geluidswal A12

Op de geluidswal langs de A12 bij Veldhuizen komt een zonneveld van 1,5 kilometer. Met deze 11.622 zonnepanelen kan voor 1600 huishoudens duurzame energie worden opgewekt.

Projectontwikkelaar Sunrock won onze aanbesteding en heeft een plan gemaakt om de panelen te plaatsen. Sunrock heeft een vergunning gekregen voor dit plan, en SDE++ subsidie is toegekend. Dat betekent dat de overheid de opbrengst van elke opgewekte Kilowattuur verhoogt tot de marktwaarde van energie op dat moment. Zo leveren de zonnepanelen straks genoeg op.

De aanleg start naar verwachting begin 2023. Intussen kijken we met Sunrock en met een werkgroep van omwonenden hoe Utrechters mee kunnen delen in de opbrengsten van het zonneveld. Wilt u meer weten over investeren in het zonneveld? Mail naar energie@utrecht.nl.

Zonnevelden in Utrecht

Het zonneveld langs de A12 is een van de zonnevelden die in Utrecht gepland staan. Op bedrijventerrein De Wetering komt in 2022 een zonneveld voor 1440 panelen, op de Haarrijnseplas komen drijvende zonnepanelen en ook in Rijnenburg en Reijerscop staan zonnevelden gepland.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl