Energie Overvecht-Noord aardgasvrij

We onderzoeken hoe Overvecht-Noord aardgasvrij kan worden. Hiermee zetten we de eerste grote stap om Utrecht aardgasvrij te maken.

Hoe maken we de buurt aardgasvrij?

In het transitieplan Overvecht-Noord aardgasvrij staat de aanpak om te komen tot een aardgasvrije buurt in 2030. We werken hiervoor samen met netbeheerder Stedin, woningbouwcorporaties, Mitros, Bo-Ex, Portaal en energiecoöperatie Energie-U.

We werken in stappen toe naar een plan voor een alternatief voor aardgas.

Bekijk het stappenplan

De volgende stap is dat we kijken welke alternatieven voor aardgas haalbaar zijn en wat de effecten daarvan zijn. De gemeenteraad neemt in 2020 een besluit over het definitieve plan.

Meedenken

De gemeente werkt bij de overgang naar een aardgasvrije buurt nauw samen met bewoners en ondernemers uit de buurt. We hebben veel informatie bij hen opgehaald, onder andere via buurtgesprekken en een bijeenkomst over de wensen voor een warmteoplossing.

In het stappenplan ziet u op welke momenten u invloed hebt op het plan voor een aardgasvrije buurt.

Klankbordgroep Overvecht-Noord

Er is een groep van bewoners, die de samenwerkingspartijen adviseert over de plannen. Wilt u deelnemen aan deze klankbordgroep? Meld u aan via energie@utrecht.nl.

Waarom?

We werken toe naar een aardgasvrije buurt, omdat hier gasleidingen liggen die op zijn laatst in 2030 vervangen moeten zijn. Het is zonde om nieuwe leidingen te plaatsen, die we straks niet meer gebruiken. Een leiding gaat namelijk 40 jaar mee.

Verder gaan woningcorporaties Mitros, Bo-Ex en Portaal de komende jaren een groot deel van hun huurwoningen opknappen. Dit is een goede kans om de manier van koken en verwarmen aan te passen. Dit sluit goed aan bij de aanpak Samen voor Overvecht, waarmee we Overvecht ontwikkelen en versterken.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Overvecht-Noord aardgasvrij.

Aanmelden nieuwsbrief 

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden