Energie Ik ben huurder

We maken plannen om Overvecht-Noord aardgasvrij te maken. Dat heeft gevolgen voor u als huurder.

Huurders bij woningcorporaties

Als uw woning aardgasvrij wordt gemaakt, zorgt uw woningcorporatie voor de aanpassingen. Denk aan het aanpassen van de verwarming en de elektra. Uw woningcorporatie komt dan met een voorstel. Wanneer uw woning wordt aangepakt, hoort u dat op tijd van uw woningcorporatie. U gaat per maand niet meer betalen dan u zou betalen als u nog aardgas zou gebruiken. Hebt u vragen over wat aardgasvrij betekent voor u als huurder? Dan kunt u het beste terecht bij uw woningcorporatie: Bo-Ex, Portaal of Mitros.

Particuliere huurders

Huurt u bij een particuliere verhuurder? Uw huisbaas is verantwoordelijk voor het verduurzamen en aanpassen van uw huurwoning. U kunt hem of haar naar onze website verwijzen voor meer informatie, wijzen op subsidies, of contact op laten nemen met de gemeente via 14030.

Veranderingen: elektrisch koken en uw woning verwarmen 

Dit kunt u zelf doen

Utrecht stapt over op een duurzame manier van het verwarmen van gebouwen en woningen. Zo dragen we bij aan een prettige en gezonde stad. Dit betekent dat we alle elektra en warmte duurzaam gaan opwekken en we buurt voor buurt de overstap maken naar aardgasvrij. In de tussentijd kunt u ook zelf aan de slag met het verduurzamen en isoleren van uw huurwoning. Dat kan ook al met een paar kleine aanpassingen. Daarmee bespaart u meteen op uw energierekening.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden