Energie Aanpak Overvecht-Noord aardgasvrij

We onderzoeken hoe Overvecht-Noord aardgasvrij kan worden.

Waarom?

Dit doen we omdat hier gasleidingen liggen die op zijn laatst in 2030 vervangen moeten zijn. Het is zonde om nieuwe leidingen te plaatsen, die we straks niet meer gebruiken. Een leiding gaat namelijk 40 jaar mee. Verder gaan woningcorporaties Mitros, Bo-Ex en Portaal de komende jaren een groot deel van hun huurwoningen opknappen. Dit is een goede kans om de manier van koken en verwarmen aan te passen. Dit sluit goed aan bij Samen voor Overvecht, een plan om Overvecht te ontwikkelen en versterken.

Gasnetwerk van 37 kilometer

Overvecht-Noord bestaat uit zo’n 1500 koopwoningen, 6500 huurwoningen en zo’n 300 andere gebouwen. In de wijk ligt nu een gasnetwerk van 37 kilometer. We kijken wat er voor deze gasleidingen in de plaats kan komen. Bijvoorbeeld buizen voor een warmtenet of nieuwe elektriciteitskabels. En natuurlijk ook wat dit betekent voor de huizen en gebouwen.

Plan maken

Samen met bewoners en bedrijven maken we een plan. De gemeente werkt hierbij samen met netbeheerder Stedin, woningbouwcorporaties Mitros, Bo-Ex, Portaal, de Utrechtse energiecoöperatie Energie-U en Eneco.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden

Uw mening