Energie Zonneveld op bedrijventerrein De Wetering

Een groep bewoners uit Terwijde heeft samen met Utrechtse energiecoöperatie Energie-U en De Stichtse Rijnlanden een plan gemaakt voor een zonneveld op bedrijventerrein De Wetering. Als bewoner kunt u het plan bekijken en uw mening geven. Als het plan wordt goedgekeurd, wordt het zonneveld in 2022 gebouwd. Als buurtbewoner kunt u dan meedoen en gebruikmaken van zonne-energie.

1440 zonnepanelen

De 1440 zonnepanelen moeten komen op de strook van ongeveer 50 bij 200 meter naast de rioolwater­zuiveringsinstallatie langs de Meijewetering. Er kan niet op de grond worden gebouwd, omdat er gas- en waterleidingen onder de grond liggen. Op grote delen kunnen wel zonnepanelen staan.

Zonnepanelen voor de buurt

De meeste zonnepanelen gaat Energie-U verkopen aan bewoners en kleine bedrijven in de buurt. Hebt u vragen of al interesse en woont u in 1 van de postcodes 3451, 3454, 3528, 3541, 3543 of 3544? Dan kunt u mailen naar meijewetering@energie-u.nl

Vergunningsaanvraag en plan bekijken

U kunt het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning met de daarbij horende stukken 6 weken bekijken en hierop reageren.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl