Duurzame stad Nieuws duurzame stad

Zilveren certificaat Milieuthermometer voor zorgorganisatie Careyn

02-03-2021 | Zorgorganisatie Careyn ontving tijdens een feestelijke online uitreiking het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg. De Milieubarometer biedt organisaties informatie over de duurzaamheidsresultaten zoals de CO2-footprint. Careyn maakte het duurzaamheidsplan onderdeel van het beleidsplan. Ook schreef de zorgorganisatie een plan om verder CO2 te besparen en is onder andere onderzoek gedaan naar voedselverspilling op woon-zorglocaties. Dit leverde het zilveren certificaat op.

De certificering geldt voor 9 woonzorglocaties verdeeld over de 4 districten van Careyn. De uitreiking werd gevierd in het bijzijn van Judith de Bree van Milieuplatform Zorg, wethouder Lot van Hooijdonk, Inge van Diest van de gemeente Utrecht en Gea van Oortmarssen vanuit de provincie Utrecht.

Tijdens de digitale bijeenkomst overhandigde van wethouder Lot van Hooijdonk symbolisch het certificaat. “Careyn verdient waardering voor de energie en aandacht die zij hebben voor de duurzaamheidsvraag. Dat dit thema doorgang weet te vinden in een tijd waarin grote delen van de organisatie in beslag zijn genomen door hele andere zaken, is daarbij een extra applaus waard”, aldus Van Hooijdonk.

Ronald Thijs, CFO van Careyn, nam het certificaat enthousiast in ontvangst: "Ik ben ontzettend trots op wat Careyn heeft bereikt. Duurzaamheid is en blijft ontzettend belangrijk voor ons als zorgorganisatie, dus we gaan graag op dezelfde voet verder met het doel de overige woonzorglocaties ook naar het zilveren niveau te brengen.”

Lees meer over de Milieuthermometer Zorg op de website Milieubarometer

 

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden