Wonen en leven Waterproof Lombok

De laatste jaren hebben we te maken met zware regenbuien. In korte tijd moet dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral souterrainwoningen hebben bij hevige regenval last van het regenwater dat de woning instroomt. Gemeente en inwoners werken samen om de woningen in deze buurt waterproof te maken.

Lombok = waterproof

In de J.P. Coenstraat, Leidsekade en de Laurens Reaalstraat staan souterrainwoningen. In deze straten hebben we een speciaal hemelwaterriool aangelegd. Dit nieuwe riool ligt naast de bestaande riolering. De regenpijpen aan de voorkant van de woningen hebben we op het nieuwe riool aangesloten. Daarnaast hebben we woningeigenaren gestimuleerd om ook de regenpijp aan de achterkant van de woning aan te (laten) sluiten op het hemelwaterriool.
Bij hevige regenbuien gaat het regenwater direct naar het hemelwaterriool. Het gewone riool raakt dan minder vol en dat voorkomt wateroverlast.

Subsidie aanvragen

U kunt tot en met 30 juni 2020subsidie aanvragen voor de werkzaamheden als:

  • uw tuin of pand lager ligt dan de straat
  • uw pand onderdeel was van de woningrenovatie in 2002-2004
  • u eigenaar of bewoner bent van de souterrainwoningen aan de Laurens Reaalstraat 2 t/m 12 (even), Leidsekade 77 t/m 94 en de J.P. Coenstraat 1 t/m 93
  • u eigenaar bent van een souterrainwoning in Lombok met afvoerpunten beneden het straatniveau
  • u kunt de subsidie tot en met 30 juni 2020 aanvragen

Wat kunt u zelf doen tegen wateroverlast?

Om wateroverlast te voorkomen, kunt u alvast zelf maatregelen nemen. Lees in de handleiding Waterproof (pdf, 2,9 MB) wat u zelf kunt doen tegen wateroverlast. Hierin leest u ook over tijdelijke maatregelen die u kunt nemen als u met vakantie gaat.

Hulp en contact Waterproof

Telefoon

14 030

E-mail

waterproof@utrecht.nl

 

Uw mening