Waterkwaliteit Zwemwaterkwaliteit speelvijver De Zeven Stroompjes

De waterkwaliteit van de speelvijver van De Zeven Stroompjes in park Voorveldse Polder is slecht. We werken hard om dit te verbeteren. U kunt ook helpen. Zo kunnen we veilig en gezond blijven zwemmen.

Wat kunt u doen?

De Speelvijver in de Voorveldse Polder is een geliefde recreatieplek. Vooral ouders met kleine kinderen komen er graag. Gaat u een dagje met uw kleintjes zwemmen en spelen? Dan vragen we u om uw kind een zwemluier om te doen. Er komt dan geen ontlasting in het water. Zo voorkomt u vervuiling.

Let op!
Er kan een negatief zwemadvies gelden voor De Zeven Stroompjes, check hiervoor altijd zwemwater.nl

Wat doet de gemeente?

We nemen verschillende maatregelen om te zorgen dat de zwemwaterkwaliteit goed is. We kijken nog naar nieuwe maatregelen.

  • We pompen het water rond. Zo verversen we het de hele tijd. Dat doen we vanuit een ander water waarop het is aangesloten.
  • We maken elke dag de afvoer van de plas schoon voor een goede doorstroming. Dit is niet genoeg om de kwaliteit voor altijd te verbeteren.

Controle

Tijdens het zwemseizoen controleert het waterschap HDSR 1 keer per 2 weken de zwemwaterkwaliteit. Het zwemseizoen is van van 1 mei tot 1 oktober.
De Zwemwaterrichtlijn heeft 4 kwaliteitsklassen:

  • uitstekend
  • goed
  • aanvaardbaar
  • slecht

De kwaliteit van de speelvijver is nu slecht. Dit komt doordat er te veel van poepbacterie E. coli is gevonden.

Hulp en contact Waterkwaliteit De Zeven Stroompjes

Telefoon

14 030