Milieu Duurzaam bouwen

Duurzame gebouwen zijn steeds belangrijker. Grondstoffen raken op en het klimaat verslechtert. Allerlei maatregelen kunnen dit tegengaan. Denk aan het goed isoleren van uw huis of een groen dak.

Bij duurzaam bouwen gaat het niet alleen om energie besparen, isoleren of groene daken. Ook ventilatie is belangrijk. En huizen moeten makkelijk aan te passen zijn zodat je er oud in kunt worden.

Hulp

Wilt u aan de slag met uw eigen huis of bedrijf? En weet u niet hoe u moet beginnen? Of welk bedrijf u hierbij kan ondersteunen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Subsidie

Naast hulp kunt u allerlei subsidies bij ons krijgen.

Subsidies wonen en leefomgeving

Subsidies milieu en duurzaamheid

Andere ondersteuning met geld

  • Gaat u een huis bouwen of verbouwen en wordt de woning energiezuinig? Dan kunt u korting krijgen op de kosten voor de bouwvergunning. Zie de legesverordening (tarieventabel paragraaf 4).
  • Voor het energiezuinig maken van uw huis kunt u een duurzaamheidslening afsluiten.

Hulp voor professionals

Wilt u in Utrecht bouwen en werken met het programma GPR-Gebouw? Daarmee kunt u uw bouwplan doorrekenen en zien hoe het staat met de duurzaamheid. Via de gemeente kunt u een deellicentie krijgen. Stuur daarvoor een mail naar milieu@utrecht.nl.

Hulp en contact Milieu

Telefoon

14 030

E-mail

milieu@utrecht.nl