Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop Wie doen er mee?

De volgende groepen doen mee met het uitwerken van de verschillende scenario's:

Uitwerkingsgroep

Wat doet de uitwerkingsgroep?

De uitwerkingsgroep werkt van begin tot eind mee aan het uitwerken en verdiepen van de scenario’s. Ze gaan aan de slag met de reacties uit de werkbijeenkomsten in de wijken.

De groep komt een aantal keer zelf, als uitwerkingsgroep, bij elkaar. Ook komen ze een aantal keer samen met het ontwerpbureau, de initiatiefnemers en de gemeente.

Wie zitten er in de uitwerkingsgroep?

Er zijn vijftien deelnemers gekozen op basis van hun woongebied, deskundigheid en interesse.

  • De groep bestaat uit mannen en vrouwen, bewoners, ondernemers, agrariërs en mensen die speciale interesse hebben in flora en fauna en in recreatie.
  • Deelnemers komen uit Rijnenburg, Reijerscop, De Meern, Veldhuizen, Nieuwegein Galecop en Batau, IJsselstein en één deelnemer met betrokkenheid in het gebied, maar die ergens anders in Utrecht woont.
  • Er zitten niet alleen voorstanders in de uitwerkingsgroep, maar ook mensen die hun zorgen uiten over eventuele gevolgen van een energielandschap met zonne- en windenergie.

De deelnemers vertegenwoordigen geen organisaties, ze doen mee op persoonlijke titel.

De uitwerkingsgroep staat onder leiding van de onafhankelijke procesbegeleider, Marion van der Voort. U kunt haar bereiken via duurzame-energierijnenburg@utrecht.nl.

Bekijk de namen van de deelnemers van de uitwerkingsgroep

Ontwerpers

Voor het ontwerpen van de scenario’s is een extern ontwerpbureau ingeschakeld: Bosch en Slabbers.

Wat doen de ontwerpers?

De ontwerpers werken samen met initiatiefnemers en de uitwerkingsgroep voorstellen uit voor het energielandschap. Daarbij maken zij gebruik van de opbrengst uit de werkbijeenkomsten.

Wie zijn de ontwerpers?

Ontwerpbureau Bosch en Slabbers uit Den Haag heeft een brede kennis van energielandschappen. Ook heeft het bureau ruime ervaring met het ontwerpen van landschappen in samenspraak met verschillende belanghebbenden.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers zijn partijen die duurzame energie willen opwekken in Rijnenburg en Reijerscop door middel van zonne- en windenergie.

Wat doen de initiatiefnemers?

Samen met ontwerpers en belanghebbenden werken de initiatiefnemers de scenario’s voor Rijnenburg en Reijerscop uit.

Wie zijn de initiatiefnemers?

De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van zonne- en windenergie zijn:

  • Bewonerscollectief Rijne Energie
  • BHM Solar
  • Eneco Generation & Storage

De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van zonne-energie zijn:

  • BAM Energy Systems / Wirsol
  • Kopgroep Rijnenburg & Consortium Rijnenburg (AM bv, Amvest, Ballast-Nedam Development, Bouwinvest, Bunnik Projekten, BPD, GroenWest, Latei, Portaal, Slokker, Synchron en Timpaan)
  • Statkraft
  • Tomorrow Energy

Eind 2016 hebben initiatiefnemers Eneco en Rijne Energie zich gemeld bij de gemeente Utrecht. De gemeente heeft vervolgens samen met deze initiatiefnemers het stadsgesprek met de regio georganiseerd. Rond de zomer van 2017 hebben ook andere partijen zich gemeld bij de gemeente.

Naast initiatiefnemers van zonne- en windenergie kunnen ook initiatieven worden ingebracht op het gebied van recreatie, natuur en landschap.

Hulp en contact Rijnenburg en Reijerscop

Twitter

@energie030