Energie Energielabel

Energielabels

De gemeente helpt u graag met het energiezuiniger maken van uw woning, onder andere door het organiseren van inspiratiebijeenkomsten over energiebesparing in en rond uw woning. Hoe meer energie u bespaart, hoe hoger uw energielabelclassificering!

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft inzicht in de energietoestand van uw woning. De waarde van uw energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Iedereen die zijn huis wil verkopen of verhuren, is verplicht een energielabel te hebben. Uw energielabel kan een waarde hebben tussen A en G, waarbij A het meest energiezuinig is, en G het minst.

Welk energielabel heeft mijn huis?

Wilt u weten welk energielabel uw huis heeft? Vul op de energielabelatlas uw adres in. Meer informatie over het energielabel vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wat zit er bij het advies?

Bij dit advies krijgt u een schatting van het label zonder en met energiemaatregelen. Kiest u ervoor om één van de geadviseerde maatregelen toe te passen in uw huis, dan krijgt u de kosten van het energieadvies op maat (€ 220) terug.
Het energieadvies op maat is inclusief warmtescan, gratis definitief energielabel en advies over subsidiemogelijkheden.

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan heeft u een definitief energielabel nodig. U kunt dit aanvragen via de gemeente (gratis) of via de Rijksoverheid.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

utrechtseenergie@utrecht.nl

Twitter

@Energie030

Nieuwsbrief

Aanmelden