Duurzame energie in Rijnenburg en Reijerscop Blijf op de hoogte en denk mee!

In opdracht van de gemeenteraad worden verschillende scenario’s voor het ‘energielandschap’ in Rijnenburg en Reijerscop uitgewerkt. Tijdens de werkbijeenkomsten kunt u op voorstellen reageren en uw ideeën delen. Deelname aan een werkbijeenkomst is vrijblijvend en u kunt zelf bepalen of u één of meerdere bijeenkomsten wilt bezoeken.

Tweede werkbijeenkomst op 30 juni

De tweede werkbijeenkomst is op zaterdag 30 juni in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. U krijgt informatie over het proces en u kunt ideeën geven voor het verder uitwerken van de scenario’s van het energielandschap.

Wanneer: zaterdag 30 juni 2018
Hoe laat: van 10.00 tot 14.00 uur, vrije inloop
Waar: NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Wat kunt u verwachten?

Het is een inloopbijeenkomst, u kunt dus binnenlopen wanneer u wilt. Er is geen gezamenlijk startmoment of vast programma. De opzet van de werkbijeenkomst is grotendeels hetzelfde als de eerste werkbijeenkomst. In het gebouw staan verschillende stands. Hier kunt u onder andere:

  • informatie krijgen over het proces, de verschillende schetsen van scenario’s en eventuele effecten van de scenario’s
  • vragen stellen aan experts, bijvoorbeeld over eventuele effecten van grootschalige energieopwekking
  • in gesprek gaan met initiatiefnemers, ontwerpers, experts en medewerkers van de gemeente
  • ideeën delen en uw mening geven over de scenario’s

Na de eerste werkbijeenkomst van 17 mei 2018 zijn initiatiefnemers, het ontwerpbureau en de gemeente aan de slag gegaan om de scenario’s aan te passen en verder uit te werken. Hiervoor maken zij gebruik van de opmerkingen en ideeën die tijdens de eerste werkbijeenkomst zijn verzameld en de inbreng van verschillende belangengroepen. De resultaten daarvan worden gepresenteerd tijdens de werkbijeenkomst op 30 juni. Ook is er een nieuw scenario te zien dat is uitgewerkt door een aantal mensen die eerder lid waren van de uitwerkingsgroep.

Na de werkbijeenkomst

Na de tweede werkbijeenkomst gaan initiatiefnemers en ontwerpers aan de slag met het verfijnen van de scenario’s voor het energielandschap. De resultaten koppelen zij terug tijdens een derde werkbijeenkomst. Deze bijeenkomst is na de zomer van 2018.

Hulp en contact Rijnenburg en Reijerscop

Twitter

@energie030