Water Waterproof Zeeheldenbuurt

De laatste jaren hebben we te maken met zware regenbuien. In korte tijd moet dan veel regenwater worden afgevoerd. Vooral souterrainwoningen hebben bij hevige regenval last van het regenwater dat niet goed wegstroomt. Bewoners van souterrainwoningen in de Zeeheldenbuurt hebben hier last van. Gemeente en inwoners werken hard om de woningen in deze buurten waterproof te maken.

Samen aan de slag om wateroverlast te voorkomen

Een van de belangrijkste maatregelen is een nieuw hemelwaterriool. Dit riool is speciaal voor de afvoer van regenwater. Bewoners kunnen ervoor kiezen om de regenpijp aan de achterkant van de woning aan te laten sluiten op het hemelwaterriool.

Aanpak met blokbenadering

In de Zeeheldenbuurt starten we met een pilot voor een blokbenadering. De blokbenadering houdt in dat bewoners van een woonblok onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om regenwater vanuit de regenpijp achter het huis en de achtertuinen af te voeren via een gezamenlijke voorziening. En het water vervolgens af te voeren via één punt, naar het nog aan te leggen hemelwaterriool.

Ook kijken de bewoners of ze hun woning ook op andere manieren waterproof kunnen maken. Hun ervaringen worden verwerkt in een handboek, dat ook andere bewoners kunnen gebruiken om hun blok waterproof te maken. In de nieuwsbrieven kunt u lezen wat de ontwikkelingen zijn.

Wat kunt u zelf doen tegen wateroverlast?

De gemeente Utrecht heeft samen met bewoners uit Lombok en de Zeeheldenbuurt een handleiding opgesteld met maatregelen tegen wateroverlast. In de handleiding Waterproof (pdf, 2.9 MB) vindt u informatie over wat u zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen. In de handleiding staan tips en uitleg over verschillende maatregelen.  

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

In de nieuwsbrief Waterproof Zeeheldenbuurt leest u telkens de laatste stand van zaken.
 
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Documenten informatieavond 28 juni 2018

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier