Begraafplaatsen Rijksmonumenten Soestbergen en Kovelswade

De begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade zijn sinds 2001 rijksmonumenten. De begraafplaatsen hebben een rijke geschiedenis. Maar het zijn geen plechtige musea. Op beide begraafplaatsen worden nog mensen begraven. Daarnaast is het prachtig om er te wandelen en worden er regelmatig excursies georganiseerd.

Monumentale begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade

Op Soestbergen en Kovelswade zijn particuliere graven vrij. Bent u geïnteresseerd in een graf in het monumentale gedeelte van Soestbergen of Kovelswade? Houd er dan rekening mee dat het grafmonument moet passen bij de monumentale stijl van de begraafplaats.

Bekijk de folder over particuliere graven op monumentale begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade (pdf, 118 kB)

Grafheuvel op Soestbergen

Midden op begraafplaats Soestbergen is een cirkel van keldergraven. In deze grafheuvel van 2 verdiepingen liggen veel oude adellijke families en gewone burgers begraven. Zij mochten sinds 1830 niet meer in het centrum van een dorp of stad begraven worden. Daarom mochten zij hun kerkelijke graftombes inruilen voor een keldergraf in Soestbergen. In de grafheuvel zijn na een restauratie weer keldergraven vrij.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u een graf kunt krijgen op een van deze begraafplaatsen? Of bent u benieuwd naar de geschiedenis, wandelingen en begeleide excursies? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag.

Hulp en contact Begraafplaatsen

Telefoon

030 - 286 39 92

E-mail

begraafplaatsen@utrecht.nl

Bezoekadres

Kantoor begraafplaatsen
Maansteenweg 1
3523 SR Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Openingstijden kantoor

Maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur

Openingstijden begraafplaatsen

Maandag t/m zondag
8.00 - 20.00 uur (zomertijd)
8.00 - 17.00 uur (wintertijd)