Bomen Gemeentelijke vellijst

Op de gemeentelijke vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. We maken 2 keer per jaar een nieuwe vellijst, in april en oktober. Voor de hele vellijst vragen we één vergunning aan om alle bomen die erop staan te mogen kappen.

We houden regelmatig veiligheidsinspecties. Hiermee bepalen we welke bomen een slechte gezondheid hebben of aan het einde van hun levenscyclus zijn. Deze bomen zetten we op de vellijst.

Vellijst najaar 2018 (vergunning in aanvraag)

Op woensdag 7 november 2018 is de aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2018 bekendgemaakt. U kunt op deze aanvraag reageren. Hoe u dit doet leest u in de bekendmaking. U kunt bezwaar maken nadat de vergunning verleend is.
Bekijk de vellijst najaar 2018 (Nederlandse soortnamen) (pdf, 90 kB)
Bekijk de vellijst najaar 2018 (wetenschappelijke soortnamen) (pdf, 91 kB)

Vellijsten op de kaart

Bekijk op de kaart alle bomen die op de gemeentelijke vellijst staan. U ziet bomen van de vellijsten in uitvoering, maar ook van de vellijsten die in aanvraag zijn. Het laden van de kaart kan enkele minuten duren.

Wanneer worden de bomen gekapt?

De bomen van een vellijst worden binnen een jaar nadat de vergunning verleend is gekapt. Vlak voor de kap informeren we omwonenden via een wijkbericht.

Nieuwe boom terugplanten

We planten na de kap een nieuwe boom terug. Op de vellijst staat vermeld of we wel of niet een boom  gaan terug planten en zo ja, van dezelfde soort of een andere soort. Dit laatste doen we om meer verschillende soorten bomen in de stad te hebben.

Als er op de vellijst staat dat er geen boom terugkomt op die plek dan kan de reden zijn:

  • bijvoorbeeld lichtconcurrentie met andere bomen, er is dan te weinig licht om de nieuwe boom te laten groeien
  • er liggen kabels en/of leidingen in de grond, wortels kunnen deze beschadigen 

Soms komt het voor dat pas op het moment van aanplant van een nieuwe boom, onbekende kabels en leidingen worden aangetroffen. In dat geval kan er geen nieuwe boom geplant.
 

Niet alle bomen komen op de vellijst

Niet alle bomen die wij kappen, komen op de gemeentelijke vellijst.

Lees meer over welke bomen wij kappen en waarom

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030