Bomen Gemeentelijke vellijst

Op de gemeentelijke vellijst staan bomen die we binnen een jaar willen kappen omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. We maken 2 keer per jaar een nieuwe vellijst, in april en oktober. Voor de hele vellijst vragen we één vergunning aan om alle bomen die erop staan te mogen kappen.

We houden regelmatig veiligheidsinspecties. Hiermee bepalen we welke bomen een slechte gezondheid hebben of aan het einde van hun levenscyclus zijn. Deze bomen zetten we op de vellijst.

Vellijst najaar 2017

Op 22 november 2017 is de aanvraag van de vergunning voor de vellijst najaar 2017 bekendgemaakt. Op 5 januari 2018 is de vergunning verleend. U kunt bezwaar maken nadat de vergunning verleend is.

Bekijk de vellijst najaar 2017 (Nederlandse soortnamen) (pdf, 104 kB)

U kunt ook de vellijst najaar 2017 met wetenschappelijke soortnamen (pdf, 104 kB) bekijken.

Vellijst voorjaar 2017 in uitvoering

Vellijsten op de kaart

Bekijk op de kaart alle bomen die op de gemeentelijke vellijst staan. U ziet bomen van de vellijsten in uitvoering, maar ook van de vellijsten die in aanvraag zijn. Het laden van de kaart kan enkele minuten duren.

Wanneer worden de bomen gekapt?

De bomen van een vellijst worden binnen een jaar nadat de vergunning verleend is gekapt. Vlak voor de kap informeren we omwonenden via een wijkbericht.

Nieuwe boom terugplanten

We planten na de kap een nieuwe boom terug, tenzij de plek te krap is voor een nieuwe boom. We kiezen als het mogelijk een andere soort boom om terug te planten. Dit doen we om meer verschillende soorten bomen in de stad te hebben.

Niet alle bomen komen op de vellijst

Niet alle bomen die wij kappen, komen op de gemeentelijke vellijst.

Lees meer over welke bomen wij kappen en waarom

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

Volg Stadsecoloog030