BomenGemeentelijke vellijst

Op de gemeentelijke vellijst staan bomen met een slechte gezondheid. Deze bomen kappen we binnen een jaar omdat ze gevaarlijk worden voor de omgeving. We maken 2 keer per jaar een nieuwe vellijst, in april en oktober. Voor de hele vellijst vragen we één vergunning aan om ze te mogen kappen.

De vellijst maken we met de informatie uit de boominspecties. Deze veiligheidsinspecties houden we regelmatig. Kijk daarvoor op de pagina Boominspectie.

Op de vellijst staan niet alleen bomen met een slechte gezondheid. Ook kleinere bomen kunnen op de lijst komen omdat ze aan het eind van hun ‘levenscyclus’ zijn. Bijvoorbeeld meidoorns en sierkersen.

Vellijst voorjaar 2017

Op woensdag 10 mei 2017 hebben we de aanvraag vellijst voorjaar 2017 bekend gemaakt op Overheid.nl.

 Bekijk de aanvraag vellijst voorjaar 2017

Vellijsten in uitvoering

Op donderdag 16 februari 2017 is de afgehandelde vergunning voor de vellijst najaar 2016 gepubuliceerd op Overheid.nl

Bekijk de afgehandelde vergunning vellijst najaar 2016

Vellijsten op de kaart

Bekijk op de kaart alle bomen die op de gemeentelijke vellijst staan. Op de kaart staan vellijsten die al in uitvoering zijn en die nog in aanvraag zijn. Het laden van de kaart kan enkele minuten duren.

Niet alle bomen staan op de vellijst

Niet alle bomen die wij kappen, komen op de gemeentelijke vellijst. Lees meer over het kappen van bomen.

Hoe weet u welke bomen de gemeente gaat kappen?

Wilt u op de hoogte blijven van bomen die wij gaan kappen? De landelijke overheid heeft een e-mailservice voor bekendmakingen. In deze bekendmakingen staat voor welke bomen wij een vergunning hebben aangevraagd om ze te kappen. Via deze e-mailservice hoort u ook andere bekendmakingen in uw buurt of wijk.

Meld u aan voor de e-mailservice

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier