Welke dieren lopen ’s nachts in uw achtertuin?

Overdag en ’s nachts zijn verschillende dieren actief in tuinen. Veel dieren zijn vooral ’s nachts actief en leiden daardoor een verborgen leven. Met een wildcamera kunnen we deze nachtelijke bezoekers in beeld brengen. Een aantal bewoners hebben daarom een wildcamera in hun tuin. Zo kunnen we zien welke dieren er ’s nachts in onze stad leven. 

Wat is een wildcamera?

Wildcamera’s maken een foto als er een dier voor het oog van de camera beweegt. Dit is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, het levert ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven.

Volgen van wilde dieren in uw achtertuin

Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke type tuinen dieren juist aantrekt of afstoot, hebben we camera’s in verschillende achtertuinen geplaatst. Hiervoor zijn in maart 2022 vrijwilligers gezocht.

Project ‘Wildcamera – zoogdieren in de achtertuin

Onder begeleiding van ecologisch adviesbureau Silvavir begint de gemeente Utrecht met het burgerwetenschapsproject 'Wildcamera - zoogdieren in de achtertuin'. In dit project verzamelen de inwoners van Utrecht gegevens over de verspreiding van in het wild levende zoogdieren in (achter)tuinen. Dit project duurt 1 jaar.

Hulp en contact Wilde dieren in uw achtertuin

Telefoon

14 030

E-mail

groen@utrecht.nl