Parken en groen Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen

Fietser en wandelaars op de brug bij landgoed Rhijnauwen

Natuur, cultuur en lokale producten kenmerken de landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen. Deze rijksmonumenten trekken samen ieder jaar ruim een miljoen bezoekers. Daarmee zijn de landgoederen het best bezochte groengebied van Utrecht.

De landgoederen zijn eigendom van de gemeente Utrecht. Het is een uniek gebied, rijk aan historie en bijzondere planten en dieren. We werken er hard aan om dit gebied zo goed mogelijk te beheren en waar nodig te vernieuwen. Op deze website leest u wat er allemaal te doen is op de landgoederen. Ook kunt u meer lezen over de geschiedenis van het landgoed. Op de pagina werkzaamheden vindt u informatie over wat de gemeente doet om het landgoed te beheren en behouden.

Herinrichting tuin Rhijnauwen

Op 5 november is aannemer Van de Haar gestart met de herinrichting van de tuin Rhijnauwen. Er komt een droge slotgracht, nieuwe bestrating, nieuwe wandelpaden, extra beplanting en een nieuw pad achter het landhuis. Het oude terras met vlonders naast het poortgebouw verdwijnt. In plaats daarvan komt een terras naast het landhuis. De werkzaamheden duren volgens planning tot februari 2019.

In januari is de doorgang onder het poortgebouw gestremd. In december maken wij de omleidingsroute bekend.

Vervangen bruggen en trap Engelse werk

Tussen december 2018 en april 2019 vervangt de aannemer de bruggen en de trap in het Engelse werk. De leuningen van de nieuwe bruggen zijn geïnspireerd op het Chinese behang van landgoed Oud Amelisweerd. Tijdens de werkzaamheden is het Engelse werk afgesloten. Op het bouwbord ziet u een impressie van de nieuwe bruggen (pdf, 3,1 MB).

Bereikbaarheid en route

Vooral in de weekenden is het druk op de landgoederen en op de parkeerplaatsen. We adviseren u dan ook om vooral op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Route en bereikbaarheid

Hulp en contact Landgoederen

Telefoon

14 030