Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen Aanpak bereikbaarheid landgoederen

De landgoederen trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. De historische wegen en paden van de landgoederen zijn niet altijd geschikt voor deze grote aantallen bezoekers en auto’s. Wandelaars, fietsers, landbouwverkeer, bestemmingsverkeer voor de woningen op het landgoed en verkeer voor de horeca zitten elkaar soms in de weg.

Drempels en 30 km-zone Vossegatsedijk

In de voorjaarsvakantie van 2018 leggen we drempels aan om het sluipverkeer langs de Vossegatsedijk tegen te gaan. Ook komt er op enkele plekken nieuw asfalt en krijgt de hele Vossegatsedijk een nieuwe slijtlaag. Het verkeersbesluit om de weg om te vormen tot 30 km-zone is al genomen.

De werkzaamheden zijn niet in maart 2018 klaar. Dit hadden we eerder zo gepland. Dat komt door de vorst. We plannen de werkzaamheden opnieuw in als het weer beter is.

Aanleg Bunkerpad

Vanaf de parkeerplaats Oud Amelisweerd aan de Koningslaan is een wandelpad richting de hoofdingang aan de Rhijnauwenselaan aangelegd. Dit halfverharde pad gaat dwars door de weilanden en langs de bunkers. Zo wordt de parkeerplaats beter aangesloten op de rest van het landgoed. Bovendien kun je op het Bunkerpad ook afbuigen en richting Fort Vechten wandelen.


Hulp en contact Landgoederen

Telefoon

14 030

Volg ons