Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen Huisbos en Tuin Rhijnauwen

De werkzaamheden bij Tuin Rhijnauwen en het wandelpad starten in 2018 na de herfstvakantie en zijn eind dit jaar klaar.

Tuin Rhijnauwen en pad Theehuis

Landgoed Rhijnauwen trekt veel bezoekers. Door de ligging van de parkeerplaats, vlakbij het Theehuis, rijdt er veel verkeer. Wandelaars, fietsers als gemotoriseerd verkeer (auto’s, landbouwverkeer, bevoorrading) moeten door de smalle poort in het poortgebouw.

Er komt daarom een alternatieve wandelroute naast de route door de poort. Deze leggen we achterlangs het landhuis van Rhijnauwen. Zo wordt de drukte in en rondom de poort minder en de (verkeers)situatie wat veiliger. Ook betrekken we de ezelweide bij de tuin van Rhijnauwen.

Het centrale plein bij het poortgebouw richten we als formele tuin in, met bloemen en vaste planten.

Tuin landgoed Rhijnauwen
Tuin landgoed Rhijnauwen

Huisbos

Het Huisbos ligt midden op landgoed Rhijnauwen, tussen het Theehuis, de Stay Okay en de ligweide. Eromheen liggen lanen om te wandelen en te fietsen. Een paar wegen eromheen ontsluiten het autoverkeer. Door de centrale ligging is het Huisbos bepalend voor de uitstraling van landgoed Rhijnauwen.

Het Huisbos is opgeknapt en is de beplanting aangevuld. De centrale zichtas door het bos is teruggebracht. Daardoor kun je nu vanaf het poortgebouw door het Huisbos weer naar de ligweides kijken. De paden zijn opnieuw aangelegd en er is veel nieuwe, kleurige beplanting neergezet. Deze beplanting verwijst naar de tijd waarin het Huisbos is aangelegd.

Huisbos
Huisbos

Hulp en contact Landgoederen

Telefoon

14 030