Parken en plantsoenen Parkonderdelen

Parkonderdelen zoals de Parkpergola, Het Lint en een van de sportparken

Het Máximapark bestaat uit verschillende onderdelen. In elk deel van het park is weer wat anders te beleven en te ontdekken. Ridderhofstad Den Engh en Castellum Hoge Woerd horen ook bij het park.

Het Lint

Het Lint is een brede strook rond het hele Máximapark. Het is bijna 10 kilometer lang en gemiddeld 3 meter breed. Dankzij het gladde wegdek is Het Lint heel geschikt voor wandelaars, fietsers, hardlopers en skaters. Voor ruiters is er een pad in de groenstrook. Het Lint loopt langs alle mooie plekjes van het park zoals de Haarrijnseplas, De Buitenhof, Vikingrijn en archeologische locaties. Alle parkdelen zijn via Het Lint te bereiken.

De Binnenhof

De Binnenhof is het hart van het Máximapark en 45 hectare groot. Er zijn mooie bruggen, een lelievijver, een Japanse tuin en statige lanen met beuken en platanen. De Vikingrijn slingert er doorheen. 

Vlinderhof

In De Binnenhof ligt ook de vlinderhof. Deze unieke bloementuin is ontworpen door de bekende tuinarchitect Piet Oudolf. Hij ontwierp onder andere in New York The Highline en de herinneringstuin voor 9/11. In de tuin staan veel verschillende planten en bomen. Die zijn aantrekkelijk voor allerlei soorten vlinders en andere insecten.

Vikingrijn

Ooit voeren er Vikingschepen over de Oude Rijn. De Vikingrijn was een belangrijke transportroute voor de Vikingen en de Romeinen. Nu kunt u zelf over de Vikingrijn varen, met een bootje zonder motor. De Vikingrijn volgt de oorspronkelijke loop van de rivier. Hij is ongeveer 4 kilometer lang en op sommige punten tot 30 meter breed. Langs de natuurlijke oevers kunt u heerlijk wandelen of lekker luieren.

Parkpergola

De Parkpergola is een doorzichtige rand langs De Binnenhof van 6 meter hoog. De pergola is 80 centimeter diep. Er zijn schuilplekken en nestkasten voor bijen, vogels en vleermuizen. De vorm van de Parkpergola lijkt op een honingraat. De pergola is begroeid met sier- en klimplanten. De Parkpergola is voor een deel betaald met een Europese subsidie (EFRO).

De Buitenhof

De Buitenhof ligt tussen de Haarrijnse Rading en de Enghlaan. Hier staat de natuur centraal. Om hiervan te kunnen genieten zijn er verschillende wandelpaden door het gebied. 

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030