Parken en plantsoenen Oosterspoorbaan

Fase project
Uitvoering

Planning
Januari: planten bomen en groen

Park Oosterspoorbaan ligt tussen de Koningsweg en de Maliesingel. Het park is aangelegd op en langs de vroegere spoorbaan. Door het park loopt een fietspad en een wandelpad. Het laatste deel van het park Oosterspoorbaan is in juli 2020 feestelijk geopend. Hiermee is de aansluiting van de binnenstad via een doorgaand wandel- en fietspad richting het buitengebied een feit.

Wat gaan we doen?

  • Tussen de Maliesingel en de brug over de Minstroom planten we 12 bomen
  • In de groenstrook langs het fietspad komen bloemen en gras
  • Langs het hek tussen het spoor en het fietspad komen lage heesters
  • In de plantvakken langs de Maliesingel en nabij de Abstederdijk komen vaste planten en siergrassen

Definitief Ontwerp Abstederdijk-Maliesingel

Voor de inrichting van het laatste deel van het park is een ontwerp gemaakt. Tijdens een informatieavond op 16 oktober 2018 is dit ontwerp gepresenteerd aan de buurt. Op 9 juli 2019 stelde het college het definitief ontwerp vast.

Bekijk het Definitief Ontwerp Oosterspoorbaan (pdf, 1,1 MB) met de aansluiting van het Park Oosterspoorbaan op de Maliesingel

Bekijk de variantenstudie Abstederdijk - Zonstraat (pdf, 7 MB)

Bekijk het Voorlopig Ontwerp (pdf, 493 kB).

Wat is er al gebeurd?

Op 7 juli 2015 heeft het college van B en W het Integraal Programma van Eisen bepaald voor het gedeelte Abstederdijk-Koningsweg. Hierin staat hoe het gebied eruit moest komen te zien.
Na de zomer van 2017 is het ontwerp verder uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp (let op: groot bestand, pdf, 23,3 MB) van het fietspad, het wandelpad, en het groen en de bomen. Bekijk het ontwerp voor de Oosterspoorbaan (pdf, 1,69 MB).
Op 13 maart 2018 stelde het college van B en W het Definitief Ontwerp vast voor de vernieuwing van de Oosterspoorbaan tussen de Koningsweg en de Uithoflijn. Dit Definitief Ontwerp is in overleg met bewoners ontwikkeld. Bekijk het Definitief Ontwerp van het trac├ędeel A.

Bewonersinitiatieven in het park

In het park is ruimte voor initiatieven van bewoners. De bewoners werken samen in  de kerngroep Oosterspoorbaan. Deze kerngroep bespreekt regelmatig bestaande en nieuwe initiatieven. Wilt u meer informatie over de bewonersinitiatieven en wilt u meedenken over de invulling van het park? Dan kunt u zich bij de kerngroep aansluiten. Stuur een e-mail naar initiatieven@oosterspoorbaan.nl. De kerngroep heeft een eigen website, Facebook en Instagram.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl