Parken en plantsoenen Zelf iets doen voor meer groen

Woont u in Rivierenwijk en wilt u iets doen om de buurt groener te maken? Er is meer mogelijk dan u denkt. Wat zou u kunnen doen?

Op deze pagina:

Meedenken

We werken ook samen met betrokken inwoners aan een plan om meer straten en pleinen in Rivierenwijk groener te maken. Wilt u hierover meedenken? Meld u dan aan via rivierenwijkgroen@utrecht.nl.


Geveltuin aanleggen

Hebt u het al gezien? De Amstelstraat ziet er een stuk groener uit! Samen met bewoners hebben we in de Amstelstraat en omgeving 140 meter aan geveltuinen aangelegd. Dat is langer dan de lengte van een voetbalveld. Een mooi resultaat!

Wilt u ook een geveltuin? We helpen u daar graag mee.


Boomspiegel adopteren

Een boomspiegel is de ruimte rond de voet van een boom. Zijn er lege boomspiegels in uw straat? Dan mag u deze zelf onderhouden en beplanten. U kunt zelf uw planten uitkiezen voor de boomspiegeltuin. Of doe bijvoorbeeld mee aan een Boomspiegelfeest.

Voor het beplanten van boomspiegels krijgt u subsidie vanuit de gemeente. Deze kunt u aanvragen via het initiatievenfonds. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met wijkbureau Zuidwest.


Tuin groener maken

Hebt u een tuin? U kunt veel doen om uw tuin groener en meteen waterproof te maken. Wij halen de tegels op die u uit de tuin haalt en niet meer nodig hebt.

Hoe komt u aan planten?

Wissel bijvoorbeeld stekjes uit met buren en vrienden. Of ga eens langs buurthuis De Nieuwe Jutter. Hier kunt u stekjes ruilen en doneren.


Helpen bij een groen initiatief

Verschillende bewoners zijn hun eigen initiatief gestart om hun wijk groener te maken. Zij zoeken vaak enthousiaste medebewoners die willen helpen met het onderhoud. Zo maakt u uw buurt mooier en leert u nieuwe mensen kennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Waalstraatplantsoen.

Een overzicht van alle bewonersinitiatieven vindt u op BuurtNatuur030. U kunt uw eigen idee hier ook in het zonnetje zetten.


Eigen groen initiatief starten

Hebt u zelf een eigen idee voor meer groen? Andere bewoners gingen u al voor. Bijvoorbeeld met het maken van een groenstrook in hun straat. Wij ondersteunen zulke idee├źn en u kunt er subsidie voor aanvragen via het initiatievenfonds. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met wijkbureau Zuidwest.


Dak groen maken

Geïnspireerd door de groene daken van de bushokjes? Ze zien er niet alleen leuk uit, maar helpen ook de natuur. Daarnaast gaat een groen dak langer mee. Wilt u ook graag een groen dak? U kunt hiervoor subsidie aanvragen.

Hulp en contact Rivierenwijk groen

Telefoon

14 030

E-mail

rivierenwijkgroen@utrecht.nl