Parken en plantsoenen Willem-Alexanderpark, opnieuw inrichten

Het Willem-Alexanderpark krijgt een nieuwe inrichting. Er komen plekken waar jongeren kunnen sporten en ontmoeten. En er komt een plek waar u uw hond kunt loslaten om te spelen.

Wat komt er en waarom?

Doeltjes en basketbalpalen

In het Willem-Alexanderpark, langs de nieuwe buurt Leeuwesteyn, liggen al sportvelden. Op verzoek van bewoners plaatsen we daar voetbal- en hockeydoeltjes en basketbalpalen.

Skateplek

In het noordelijke punt van het Willem-Alexanderpark komt een skateplek voor verschillende doelgroepen. Deze komt hier omdat de skateplek in Leidsche Rijn Centrum weggaat. Op die plek komen namelijk woningen en kantoren. De skateplek wordt veel gebruikt, daarom willen jongeren, ouders, professionals uit de wijk en de gemeente een nieuwe plek om te skaten. Een ontwerpbureau ontwerpt de skateplek samen met skaters uit Utrecht.

Wat komt er nog meer?

In het noordelijke deel van het Willem-Alexanderpark komen ook:

Planning

In de week van 19 april 2021 plaatsen we de doeltjes en basketbalpalen. We proberen het noordelijke punt van het Willem-Alexanderpark met de skateplek voor de zomervakantie af te hebben.

Waar ligt het Willem-Alexanderpark?

Het Willem-Alexanderpark is een langgerekt park tussen Hoge Weide en Leeuwesteyn. Het park ligt langs de Stadsbaan Leidsche Rijn en boven op de tunnel van de Rijksweg A2. Het is samen met bewoners ontworpen.

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030