Stadsparken en plantsoenenParkorganisatie

Vrijwillegers aan het werk in het Maximapark

Het Máximapark is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht. Om het park zo goed mogelijk te beheren en onderhouden, werkt de gemeente samen met maatschappelijke organisaties en enthousiaste vrijwilligers uit de buurt.

De gemeente Utrecht

De gemeente is in het Máximapark verantwoordelijk voor natuur, sport, cultuur, evenementen, (door)ontwikkeling, beheer, veiligheid, toezicht en handhaving. Het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern is het loket voor initiatieven in het park.

Vrijwilligers

Het Máximapark draait voor een groot deel op vrijwilligers. Zij hebben vanaf het begin meegedacht over het park en meegeholpen met het opbouwen en inrichten. Vrijwilligers  helpen mee bij het onderhoud, denken mee over wat er beter kan en organiseren allerlei activiteiten. Hierdoor wordt het Máximapark steeds mooier, voor en door bewoners.

Bent u benieuwd naar wat de vrijwilligers allemaal doen? Kijk dan eens op Maximapark.nu.

Parkorganisatie

De komende jaren gaan we het Máximapark nog mooier maken. We willen er een  duurzame, sociale en ecologische plek in Leidsche Rijn van maken. Een park waarin bewoners zelf nieuwe ideeën uitwerken en activiteiten organiseren.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we de parkorganisatie opgericht. Dit is een groep van bewoners, maatschappelijke organisaties en medewerkers van de gemeente Utrecht. Samen gaan we werken aan:

  • de communicatie over het park
  • een afwisselend activiteitenprogramma
  • de ontwikkeling van het park
  • het beheer van het park

Meedenken of meewerken?

Hebt u goede ideeën voor het Máximapark? Of wilt u meewerken als vrijwilliger? Meld u dan aan bij het parksecretariaat: vleutendemeern@utrecht.nl

Hulp en contact

Telefoon
14 030

E-mail
Reactieformulier

Uw mening