Leidsche Rijn Centrum, invoeren betaald parkeren

In Leidsche Rijn Centrum voeren we bij de oplevering van de deelgebieden betaald parkeren in. Leidsche Rijn Centrum is een gebied met veel woningen, horeca en een winkelcentrum.

Om te zorgen voor prettige en leefbare straten en pleinen is er weinig parkeerruimte op straat en komen er parkeergarages. We willen parkeeroverlastvoorkomen en zorgen dat de parkeergarages gebruikt worden. Daarom komt er op straat betaald parkeren.

Per 1 mei 2023 betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum Oost

Vanaf 1 mei 2023 is er betaald parkeren in heel Leidsche Rijn Centrum Oost van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

Bekijk meer informatie over de invoering van betaald parkeren

Gebied

Het gebied Leidsche Rijn Centrum is terug te vinden op de parkeerplattegrond.

Tijden

Maandag tot en met zondag van 9.00 – 21.00 uur

Kosten

Kosten parkeren 2023
WaarKosten
Brusselpleingarage (parkeergarage)Eerste 2 uur gratis, daarna € 2,50 per uur
Berlijnpleingarage met P+R (parkeergarage)€ 2,64 per uur
Kernwinkelgebied (parkeren op straat)€ 4,01 per uur
Leidsche Rijn Centrum (parkeren op straat)€ 4,01 per uur

Brusselpleingarage: eerste 2 uur gratis parkeren

De Brusselpleingarage is een parkeergarage onder en naast het Brusselplein in het winkelgebied Leidsche Rijn Centrum. Bezoekers die hun auto in deze garage parkeren, kunnen 2 uur gratis parkeren.

Bezoekers van de Jumbo Foodmarkt kunnen 1,5 uur extra gratis parkeren in de Brusselpleingarage bij minimale aankoop van € 10.

Berlijnpleingarage met P+R

Aan het Berlijnplein is een parkeergarage met P+R. Bezoekers kunnen vanaf hier overstappen op het OV. Op loopafstand is het bus- en treinstation Utrecht Leidsche Rijn.

Geen parkeervergunningen

In Leidsche Rijn Centrum hebben woongebouwen en bedrijven parkeergelegenheid in garages. Bewoners en ondernemers kunnen daarom geen parkeervergunning krijgen.

Bewonerskorting voor bezoek

De bewoners van Leidsche Rijn Centrum kunnen 'bewonerskorting voor bezoek' aanvragen. U laat uw bezoek daarmee met korting parkeren. Uw bezoek kan maximaal 70 uur per 3 maanden (kwartaal) met korting parkeren. De korting geldt alleen in het parkeergebied waarin u woont.

Aanvragen bewonerskorting voor bezoek

Gaat de gemeente ook handhaven?

De parkeerhandhavers van de gemeente controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. Zij handhaven in betaald parkeergebieden ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hulp en contact Betaald parkeren

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl