Schepenbuurt en Cartesiusweg

Vanaf 1 mei 2023 is er betaald parkeren in de Schepenbuurt en Cartesiusweg en omgeving. De gemeenteraad heeft dit besloten vanwege de nieuwe woonwijk Cartesius.

Gebied betaald parkeren

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zaterdag van 6.00 tot 11.00 uur.

Kosten betaald parkeren

Bekijk de kosten (zone B1)

Parkeervergunning aanvragen

Bewoners en ondernemers kunnen vanaf 14 maart 2023 een parkeervergunning aanvragen.

Aanvragen parkeervergunning bewoner

Aanvragen parkeervergunning bedrijf

Extra vergunningen

Bewoners en bedrijven krijgen bij de invoering van betaald parkeren te maken met een nieuwe situatie en nieuwe regels. Daarom kunnen bewoners en bedrijven 1 keer extra vergunningen aanvragen. Dit noemen we de overgangsregeling. Binnen de overgangsregeling kunnen bewoners, naast de standaard vergunningen, 2 extra vergunningen aanvragen.

Bedrijven kunnen maximaal 6 vergunningen extra aanvragen. Het aantal standaard vergunningen waarop het bedrijf recht heeft, hangt af van het aantal personeelsleden en de vierkante meters vloeroppervlak.

Meer informatie over bedrijfsvergunningen

Hoe geven we vergunningen?

We beginnen met het geven van alle 1e parkeervergunningen. Daarna alle 2e vergunningen en vervolgens de extra vergunningen. Als u een 2e vergunning en/of extra vergunningen aanvraagt, dan hoort u uiterlijk 22 april 2023 of u deze vergunning(en) krijgt.

Het is niet zeker of bewoners en bedrijven extra vergunningen krijgen en hoeveel dat er dan zijn. Dat hangt af van de ruimte die er is op straat. Na 31 december 2024 kunt u geen extra vergunning meer aanvragen. We loten niet en maken geen wachtlijst voor extra vergunningen.

Bewonerskorting voor bezoek aanvragen

Bewoners kunnen vanaf 14 maart 2023 gratis ‘Bewonerskorting voor bezoek’ aanvragen. Hiermee kunt u uw bezoek 50% goedkoper laten parkeren.

Aanvragen bewonerskorting voor bezoek

Abonnement voor openbare parkeergarage of P+R aanvragen

In sommige gevallen is een abonnement voor een openbare parkeergarage of P+R goedkoper dan een parkeergarage op straat.

Bekijk de mogelijkheden voor abonnementen op openbare parkeergarages en P+R

Deelvervoer

Steeds meer mensen kiezen voor een deelauto of deelfiets. De gemeente werkt hard om het aantal mogelijkheden steeds meer uit te breiden.

Bekijk de mogelijkheden voor deelauto’s, -fietsen en -bakfietsen in uw buurt

Handhaving

Vanaf 1 mei 2023 controleren de handhavers van de gemeente op het betaald parkeren in de buurt. Dat doen zij met scanauto’s. Ze controleren ook op foutparkeren. Automobilisten die geen parkeergeld hebben betaald, krijgen een boete.

Hulp en contact Cartesius

Telefoon

14 030

E-mail

cartesius@utrecht.nl