Ervaart u parkeeroverlast? Aquamarijnlaan, invoeren betaald parkeren

In de Aquamarijnlaan is er parkeeroverlast. Dit geven de bewoners aan. Ook uit het onderzoek naar de parkeerdruk blijkt dat er vaak veel auto’s in de buurt geparkeerd staan.

Lees het onderzoek naar de parkeerdruk Aquamarijnlaan (pdf, 74 kB)

Oplossing: betaald parkeren invoeren

Een oplossing is om betaald parkeren in de Aquamarijnlaan in te voeren. Zo kan uw straat er weer rustig uitzien en kunt u makkelijker uw auto parkeren. Maar dit kan alleen als de meerderheid in uw buurt dat wil.

Stemmen invoeren betaald parkeren

U kon van 23 september tot en met 13 oktober stemmen over het invoeren van betaald parkeren in uw straat. Wij zijn nu bezig met het uitwerken van alle antwoorden. Binnenkort vindt u op deze pagina de uitslag van deze stemming.

Gebied betaald parkeren

Het gebied waar we de mening van bewoners over betaald parkeren vragen bestaat uit de volgende straten:

  • Aquamarijnlaan

Kosten vergunning

Bewoners

Voor bewoners kost de eerste parkeervergunning per kwartaal € 25,14 (ongeveer € 8 per maand). Een eventuele tweede vergunning kost € 50,28 per kwartaal (ongeveer € 16 per maand).

Ondernemers

Een eerste zakelijke parkeervergunning kost per kwartaal € 119,67. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 239,34.

Bezoek krijgt korting

Bezoekers betalen tijdens de betaald parkeertijden €2,93 per uur. Buiten deze tijden parkeren zij gratis. Als bewoner kunt u uw bezoek met 50% korting laten parkeren. Hiervoor hebt u een bezoekersvergunning nodig, deze vraagt u gratis aan. U hoeft voor het aanvragen van de bezoekerskorting niet in het bezit te zijn van een auto.

Bekijk alle kosten (zone B1)

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota Stallen en Parkeren (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl

Uw mening