Ervaart u parkeeroverlast? Aziëlaan

Parkeeroverlast Aziëlaan en omgeving

In de Aziëlaan is de parkeerdruk hoog. Er staan veel auto’s in een buurt geparkeerd. Meestal auto’s van mensen die zelf niet in de wijk wonen. Daardoor is het voor bewoners soms lastig om een parkeerplaats te vinden. In overleg met bewoners zal de gemeente het betaald parkeren niet invoeren.

Uitkomst peiling betaald parkeren

Van 18 november tot en met 11 december 2016 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Wij vroegen hierin uw mening over het invoeren van betaald parkeren in uw buurt.

Uit ons onderzoek blijkt, dat er geen meerderheid is voor betaald parkeren. Het parkeren in de buurt blijft daarom gratis.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling


Informatieavond

Op 17 november 2016 hield de gemeente een informatieavond over betaald parkeren. Tijdens de avond zijn veel vragen gesteld over de alternatieven voor betaald parkeren. Bekijk hier de alternatieven en veelgestelde vragen (pdf, 113 kB). 

Onderzoek parkeerdruk

De gemeente heeft in september onderzoek gedaan naar de parkeerdruk. Uit het onderzoek bleek dat de parkeerdruk inderdaad hoog is.
Lees het parkeerdrukonderzoek (pdf, 1,4 MB)

Andere oplossingen

Het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs hebben naar verschillende mogelijke oplossingen gezocht. Er zijn geen andere goede mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk verlagen.

Stopverbod noordzijde Aziëlaan

Er is een verbod om stil te staan tussen de inritten van de parkeerterreinen van beide flats aan de Aziëlaan. Door de nieuwe in-/uitgang van het terrein van basisschool Al Hambra is er een vervelende verkeerssituatie ontstaan. Bewoners van de flats hebben dit bij de gemeente gemeld. Daarbij lieten zij ook foto’s zien.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl