Ervaart u parkeeroverlast? Betaald parkeren op zondag

Parkeren blijft op zondag gratis in 8 parkeerrayons die grenzen aan de binnenstad. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren op zondag zijn.

Van 24 november tot en met 20 december 2017 hield de gemeente een internetpeiling in 8 parkeerrayons. Wij vroegen bewoners en bedrijven naar hun mening over het invoeren van betaald parkeren op zondag. Het gaat om de rayons Watervogelenbuurt, Hendrik Tollensstraat e.o., Buiten Wittevrouwen, Hooch Boulandt, Hagelbuurt, Lombok, Vogelenbuurt e.o. en Wittevrouwen.

Uitkomst internetpeiling

Uit ons onderzoek blijkt dat in 7 parkeerrayons een meerderheid tegen betaald parkeren op zondag is. Dit betekent dat parkeren op zondag gratis blijft in de parkeerrayons rond de binnenstad. In 7 parkeerrayons is het minimale responspercentage van 30% gehaald en is de stemming geldig. Alleen in 1 parkeerrayon is het minimale responspercentage niet gehaald.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 134 kB)

Suggesties voor de leefbaarheid

Bij de peiling was het ook mogelijk om voorstellen voor de leefbaarheid te geven. We hebben veel voorstellen ontvangen. Een groot deel hiervan ging over betaald parkeren in het algemeen, bijvoorbeeld over parkeertarieven en vergunningen.

Lees de voorstellen en onze antwoorden hierop

De andere voorstellen en meldingen pakken we samen met de wijkbureaus en andere betrokken afdelingen op.

rayons onderzoek betaald parkeren op zondag: Watervogelenbuurt, Hendrik Tollensstraat e.o., Buiten Wittevrouwen, Hooch Boulandt, Hagelbuurt, Lombok, Vogelenbuurt e.o. en Wittevrouwen.

Voorgeschiedenis

In de binnenstad wordt op zondag al betaald voor parkeren. Bezoekers die niet willen betalen voor het parkeren zetten hun auto neer in wijken waar het parkeren gratis is. Hierdoor neemt de parkeerdruk op zondag in de wijken die grenzen aan de binnenstad toe. In de parkeerrayons waar op zondagen de parkeerdruk hoger is dan 80%, onderzochten we wat bewoners en bedrijven vinden van betaald parkeren.

Parkeerdrukonderzoeken

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl