Ervaart u parkeeroverlast? Bokkenbuurt

Parkeren in de Bokkenbuurt blijft gratis. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren zijn. Van 7 tot en met 28 maart 2018 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven uit de Bokkenbuurt. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren in de wijk.

Uitkomst onderzoek

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid tegen de invoering van betaald parkeren is. Daarom voeren we geen betaald parkeren in.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Bokkenbuurt bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

plattegrond straten invoering betaald parkeren Bokkenbuurt

Voorgeschiedenis

Na de invoering van betaald parkeren in het gebied Tolsteegplantsoen hebben we veel meldingen van parkeeroverlast uit uw buurt ontvangen

September 2017

In september 2017 hebben wij de parkeerdruk gemeten. Uit het parkeerdrukonderzoek (pdf, 1,6 MB) blijkt dat de parkeerdruk hoog is. We hebben met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs naar mogelijke oplossingen gezocht die de parkeerdruk voldoende kunnen verminderen. Die zijn er niet. Invoering van betaald parkeren is de enige mogelijkheid om de parkeeroverlast aan te pakken.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl