Ervaart u parkeeroverlast? Everard Zoudenbalchstraat

Parkeren in de Everhard Zoudenbalchstraat en omgeving blijft gratis. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren zijn. Van 7 tot en met 28 maart 2018 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven uit de Everhard Zoudenbalchstraat en omgeving. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren in de wijk.

Uitkomst onderzoek

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid tegen de invoering van betaald parkeren is. Daarom voeren we geen betaald parkeren in.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Stemmen over invoering betaald parkeren

Wij hebben de bewoners gevraagd om te stemmen over de invoering van betaald parkeren in hun buurt. Zij konden stemmen tot en met 28 maart 2018. De uitslag kunt u binnenkort op deze pagina bekijken.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Everard Zoudenbalchstraat bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

gebied betaald parkeren Everard Zoudenbalchstraat

Voorgeschiedenis

2017

De signalen uit de buurt nemen verder toe. Een aantal bewoners hebben suggesties aangeleverd om de parkeerdruk te verlagen. Deze zijn niet uitvoerbaar of zorgen er niet voor dat de parkeerdruk veel lager wordt.

2016

In september 2016 hebben we de parkeerdruk gemeten. Uit de meting blijkt dat de parkeerdruk erg hoog is. Met het wijkbureau en de wijkverkeersadviseur hebben we naar oplossingen gezocht die de parkeerdruk kan verlagen. Die zijn er niet.

Parkeerdrukmeting Everard Zoudenbalchstraat (pdf, 5,6 MB)

 

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl