Ervaart u parkeeroverlast? Gazellestraat

Vanaf 1 april 2019 is er betaald parkeren in de Gazellestraat, Gemsstraat en een deel van de Reestraat van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Uit de internetpeiling bleek dat een meerderheid van de bewoners en ondernemers voor invoering van betaald parkeren is. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Van 26 november tot en met 16 december 2018 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in de voorkeur van bewoners en ondernemers voor invoering van betaald parkeren. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 121 kB)

Gebied betaald parkeren

Op de kaart ziet u uit welke straten het gebied Gazellestraat bestaat. Het gebied wordt toegevoegd aan het parkeerrayon Rotsoord-Tolsteeg.

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot  21.00 uur.

Kosten parkeren

Het tarief voor kort parkeren in Rotsoord-Tolsteeg valt onder Zone B1:

  • € 2,93 per uur
  • € 20,59 voor een dagkaart
  • € 8,78 voor een avondkaart

Bekijk alle kosten voor parkeren

Parkeervergunning aanvragen (mogelijk vanaf 6 maart 2019)

Bewoners en ondernemers kunnen vanaf 6 maart 2019 een parkeervergunning aanvragen. Als u uw aanvraag vóór 22 maart 2019 doet, hebt u de meeste kans op een vergunning die vanaf 1 april 2019 geldig is.

Vraag parkeervergunning bewoner aan (mogelijk vanaf 6 maart 2019)

Vraag parkeervergunning bedrijf aan (mogelijk vanaf 6 maart 2019)

Vanaf 22 maart 2019 sturen wij de aanvragers een brief met het besluit op hun aanvraag. Bij deze brief zit ook alle informatie over hoe de parkeervergunning werkt.

Bewonerskorting voor bezoek

Bewoners in dit gebied kunnen gebruikmaken van de bewonerskortingsregeling. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren. Bewoners kunnen vanaf 6 maart 2019 deze bewonerskortingsregeling aanvragen.

Vraag bewonerskorting voor bezoek aan (mogelijk vanaf 6 maart)

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeercontroleurs controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. De controleurs handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Voorgeschiedenis

Na de invoering van betaald parkeren in Tolsteegplantsoen namen de signalen van bewoners over parkeeroverlast verder toe. 

2018

De gemeente vroeg in maart 2018 in de Bokkenbuurt (een groot gebied) naar de mening van bewoners over de invoering van betaald parkeren. Een meerderheid was tegen de invoering van betaald parkeren.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

In juli 2018 stemde de gemeenteraad in met een nieuwe gebiedsindeling om zo de parkeeroverlast aan te pakken daar waar deze ook echt ervaren wordt.

In september 2018 is de parkeerdruk gemeten in het gewijzigde gebied. Hieruit blijkt dat de parkeerdruk hoog is.

Bekijk resultaten van het parkeerdrukonderzoek september 2018 (pdf, 30 kB)

De gemeente heeft in november 2018 in het gewijzigde gebied  Waalstraat en omgeving de mening van bewoners gevraagd over de invoering van betaald parkeren. Een meerderheid is voor de invoering van betaald parkeren.

2017

In september 2017 hebben wij de parkeerdruk gemeten. Uit het parkeerdrukonderzoek blijkt dat de parkeerdruk hoog is. Er is met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs naar mogelijke oplossingen gezocht die de parkeerdruk voldoende kan verminderen. Die zijn er niet. Wij zien geen andere mogelijkheid dan de invoering van betaald parkeren om de parkeeroverlast aan te pakken.

Bekijk resultaten van het parkeerdrukonderzoek september 2017 (pdf, 1,6 MB)

Uw mening