Ervaart u parkeeroverlast? Kouwerplantsoen e.o.

Parkeren in het Kouwerplantsoen en omgeving blijft gratis. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren zijn. Van 7 tot en met 28 maart 2018 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven uit dit gebied. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren in de wijk.

Uitkomst onderzoek

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid tegen de invoering van betaald parkeren is. Daarom voeren we geen betaald parkeren in.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Kouwerplantsoen e.0.  bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

plattegrond straten invoering betaald parkeren Kouwerplantsoen en omgeving

Voorgeschiedenis

In juni 2017 heeft de gemeente in de buurt Kouwerplantsoen e.o. een onderzoek naar de parkeerdruk uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat er veel auto’s geparkeerd staan. We hebben samen met het wijkbureau, wijkverkeersadviseurs, bewoners en bedrijven naar mogelijke oplossingen gezocht om de hoge parkeerdruk te verminderen. Er zijn geen alternatieve mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk voldoende verminderen.
Lees meer over de parkeerdrukmeting (pdf, 690 kB).

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl