Ervaart u parkeeroverlast? Lamérislaan e.o.

Vanaf 3 april 2018 is er betaald parkeren in Lamérislaan e.o. van maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 11.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 15 februari 2018 een parkeervergunning aanvragen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Van 21 september tot en met 15 oktober 2017 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in de voorkeur van bewoners en ondernemers voor invoering van betaald parkeren. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is. Betaald parkeren wordt ingevoerd per 3 april 2018.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 95 kB)

Gebied betaald parkeren

Het gebied Lamérislaan e.o. bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder. Het gebied wordt toegevoegd aan het parkeerrayon Tuindorp Oost.

plattegrond straten invoering betaald parkeren Lamerislaan en omgeving

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met vrijdag van 06.00 - 11.00 uur.

Kosten parkeren

Bekijk de kosten (zone B1)

Het tarief voor kort parkeren in Lamérislaan e.o. is €2,58 per uur. Bewoners en ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Parkeervergunning aanvragen

Bewoners en ondernemers kunnen vanaf 15 februari 2018 een parkeervergunning aanvragen. Als u uw aanvraag vóór 19 maart 2018 doet, hebt u de meeste kans op een vergunning die vanaf 3 april 2018 geldig is.

Vraag parkeervergunning bewoner aan (vanaf 15 februari 2018)

Vraag parkeervergunning bedrijf aan (vanaf 15 februari 2018)

Vanaf 19 maart 2018 sturen wij de aanvragers een brief met het besluit op hun aanvraag. Bij deze brief zit ook alle informatie over hoe de parkeervergunning werkt.

Bewonerskorting voor bezoek

Bewoners in dit gebied kunnen gebruik maken van de bewonerskortingsregeling. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren. Bewoners kunnen vanaf 15 februari 2018 deze bewonerskortingsregeling aanvragen.

Vraag bewonerskorting voor bezoek aan (vanaf 15 februari 2018)

Minder geparkeerde auto's

De parkeerdruk in de Prof. Zonnebloemlaan, Prof. Zonnebloemhof, Winklerlaan en Lamérislaan is hoog. De gemeente wil het mogelijk maken dat er voldoende plaats is om te parkeren en de straat er weer rustig uit ziet. Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeerhandhavers controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. Zij handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 557 kB).

Voorgeschiedenis

2014 en 2015

In 2014 heeft er een bewonersavond plaatsgevonden gevolgd door een internetpeiling in maart 2015 over de mogelijke invoering van betaald parkeren. De meerderheid was tegen de invoering van betaald parkeren. De procedure is toen stopgezet.

2016 en 2017

De signalen van hoge parkeerdruk zijn sinds 2016 verder toegenomen. In mei 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met een nieuwe gebiedsindeling. Zo kan de parkeeroverlast aangepakt worden waar deze ervaren wordt.

Daarna heeft de gemeente in juni 2017 een onderzoek uitgevoerd naar de parkeerdruk in de buurt. Uit het onderzoek blijkt dat er veel auto’s geparkeerd staan. We hebben samen met het wijkbureau, wijkverkeersadviseurs, bewoners en bedrijven naar mogelijke oplossingen gezocht om de hoge parkeerdruk te verminderen. Er zijn geen alternatieve mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk voldoende verminderen. Lees meer over de parkeerdrukmeting (pdf, 743 kB)

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl