Leidsche Rijn Centrum

In Leidsche Rijn Centrum voeren we bij de oplevering van de deelgebieden betaald parkeren in. Leidsche Rijn Centrum is een gebied met veel woningen, horeca en een winkelcentrum.

Om te zorgen voor prettige en leefbare straten en pleinen is er weinig parkeerruimte op straat en komen er parkeergarages. We willen parkeeroverlastvoorkomen en zorgen dat de parkeergarages gebruikt worden. Daarom komt er op straat betaald parkeren.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Leidsche Rijn Centrum staat op de kaart hieronder. In Leidsche Rijn Centrum Noord en het Berlijnplein (gele gebieden) en Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid (groene en blauwe gebied) geldt betaald parkeren. Zodra Leidsche Rijn Centrum Oost (roze gebied) is opgeleverd, komt ook hier betaald parkeren.

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zondag van 9.00 – 21.00 uur

Kosten parkeren
WaarKosten
Brusselpleingarage (parkeergarage)Eerste 2 uur gratis, daarna € 2,50 per uur
Berlijnpleingarage met P+R (parkeergarage)€ 2,55 per uur
Kernwinkelgebied (parkeren op straat)€ 3,22 per uur
Leidsche Rijn Centrum (parkeren op straat)€ 3,22 per uur

Brusselpleingarage: eerste 2 uur gratis parkeren

De Brusselpleingarage is een parkeergarage onder en naast het Brusselplein in het winkelgebied Leidsche Rijn Centrum. Bezoekers die hun auto in deze garage parkeren, kunnen 2 uur gratis parkeren.

Bezoekers van de Jumbo Foodmarkt kunnen 1,5 uur extra gratis parkeren in de Brusselpleingarage bij minimale aankoop van € 10.

Berlijnpleingarage met P+R

Aan het Berlijnplein is een parkeergarage met P+R. Bezoekers kunnen vanaf hier overstappen op het OV. Op loopafstand is het bus- en treinstation Utrecht Leidsche Rijn.

Geen parkeervergunningen

In Leidsche Rijn Centrum hebben woongebouwen en bedrijven parkeergelegenheid in garages. Bewoners en ondernemers kunnen daarom geen parkeervergunning krijgen.

Bewonerskorting voor bezoek

De bewoners van Leidsche Rijn Centrum kunnen 'bewonerskorting voor bezoek' aanvragen. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren. Bent u bewoner van Leidsche Rijn Centrum, dan kunt u deze bezoekerskortingregeling aanvragen. De regeling geldt alleen voor het parkeerrayon waarin u woont.

Aanvragen bewonerskorting voor bezoek

Gaat de gemeente ook handhaven?

De parkeerhandhavers van de gemeente controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. Zij handhaven in betaald parkeergebieden ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Parkeren in Grauwaart, Terwijde en Hoge Weide

Parkeren in de buurten Grauwaart, Terwijde en Hoge Weide is op dit moment nog gratis. Als u in uw straat last hebt van parkeerdrukte en fout geparkeerde auto’s, dan kunt u dit melden.
Geef parkeeroverlast door

Hulp en contact Parkeerprojecten

Telefoon

14 030

Overlast

Doe een melding