Ervaart u parkeeroverlast? Onderzoek invoeren betaald parkeren rond Looplantsoen en Biesterfeldstraat

Parkeren in de buurten Looplantsoen en Biesterfeldstraat blijft gratis. Er is geen meerderheid voor de invoering van betaald parkeren. Het betaald parkeren bij winkelcentrum Smaragdplein breidt daarom niet uit. Van 17 januari tot en met 7 februari 2019 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven in de 2 buurten. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren.

Uitkomst onderzoek

Looplantsoen en omgeving

  • 41,7% koos voor invoering van betaald parkeren.
  • 54,5% koos tegen invoering betaald parkeren.

Biesterfeldstraat en omgeving

  • 41% koos voor invoering betaald parkeren.
  • 56,6% koos tegen invoering betaald parkeren.

Lees alle uitslagen in het rapport (pdf, 128 kB)

Gebieden Biesterfeldstraat (gebied 3) en Looplantsoen (gebied 4)

Stappenplan invoering betaald parkeren Smaragdplein en omgeving. Gebied 1: Het smaragdplein. Gebied 2: Het hofje met adressen Smaragdplein en Aquamarijnlaan. Gebied 3: omgeving Biesterfeldstraat. Gebied 4: omgeving Looplantsoen.

Parkeerdrukmeting

De gemeente ontvangt meldingen van bewoners die parkeeroverlast ervaren. We hebben daarom de parkeerdruk onderzocht. Hieruit blijkt dat de parkeerdruk hoog is. We hebben vervolgens de procedure invoering betaald parkeren gestart. De internetpeiling is onderdeel van deze procedure.

Parkeerdrukonderzoek (pdf, 44 kB)

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl