Ervaart u parkeeroverlast? Mozartlaan en omgeving

Vanaf 15 november 2018 is er betaald parkeren in Mozartlaan en omgeving van maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 11.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Invoeren betaald parkeren vanaf 15 november 2018

Het betaald parkeren in de Mozartlaan en omgeving gaat in op 15 november 2018. De invoeringsdatum is uitgesteld, omdat er problemen zijn met het leveren van de parkeerautomaten.

Hebt u een parkeervergunning aangevraagd? U krijgt hier binnenkort een bericht over. Het bedrag dat u teveel hebt betaald, krijgt u teruggestort op uw rekening. Voor oktober en de hele maand november hoeft u niet te betalen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Van 7 maart tot en met 28 maart 2018 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in de voorkeur van bewoners en ondernemers voor invoering van betaald parkeren. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met vrijdag van 6.00 - 11.00 uur.

Het gebied betaald parkeren

gebied betaald parkeren Mozartlaan
Klik voor een vergroting

Het gebied Mozartlaan en omgeving bestaat uit de volgende straten:
- Mozartlaan
- Kanaalweg
- Shakespearelaan
- Shakespearehof

Het rayon heet 'parkeerrayon Oog in Al'.

Kosten parkeren

Bekijk de kosten (zone B1)

Parkeervergunning aanvragen

Bewoners en ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Vraag parkeervergunning bewoner aan

Vraag parkeervergunning bedrijf aan

Vraag bewonerskorting voor bezoek aan

Aanvragers van een parkeervergunning ontvangen binnenkort een brief met het besluit op hun aanvraag. Bij deze brief zit ook alle informatie over hoe de parkeervergunning werkt.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Minder geparkeerde auto’s

De parkeerdruk in uw buurt is hoog. De gemeente wil het mogelijk maken dat er voldoende plaats is om te parkeren en de straat er weer rustig uit ziet. Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeerhandhavers controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. Zij handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Voorgeschiedenis

De gemeente ontvangt al lange tijd signalen van bewoners die parkeeroverlast ervaren. We hebben in 2015 en 2016 de parkeerdruk onderzocht. Hoewel veel bewoners parkeeroverlast ervoeren was de parkeerdruk toen niet hoog genoeg om de procedure invoering betaald parkeren te starten.

September 2017

In september 2017 hebben wij de parkeerdruk weer gemeten. De parkeerdruk is nu zo gestegen dat invoering van betaald parkeren zinvol kan zijn. Een onderdeel van de procedure is een onderzoek naar oplossingen om de hoge parkeerdruk te verminderen. Er is met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs naar mogelijke oplossingen gezocht. Er zijn geen alternatieve mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk voldoende verminderen.

Betaald parkeren helpt om uw straat er weer rustig uit te laten zien. De gemeente gaat daarom uw mening vragen door in maart 2018 een draagvlakmeting in uw buurt uit te voeren.

Parkeerdrukonderzoek Oog in Al (pdf, 1,6 MB)

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl