Ervaart u parkeeroverlast? Mozartlaan

Vanaf 1 oktober 2018 is er betaald parkeren in Mozartlaan en omgeving van maandag tot en met vrijdag van 6.00 uur tot 11.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 22 augustus 2018 een parkeervergunning aanvragen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Van 7 maart tot en met 28 maart 2018 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in de voorkeur van bewoners en ondernemers voor invoering van betaald parkeren. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met vrijdag van 06.00 - 11.00 uur.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Mozartlaan bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

gebied betaald parkeren Mozartlaan

Kosten parkeren

Bekijk de kosten (zone B1)
Het tarief voor kort parkeren in de Mozartlaan en omgeving is €2,58 per uur. Bewoners en ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Parkeervergunning aanvragen

Bewoners en ondernemers kunnen vanaf 22 augustus 2018 een parkeervergunning aanvragen. Als u uw aanvraag vóór 22 september 2018 doet, hebt u de meeste kans op een vergunning die vanaf 1 oktober 2018 geldig is.
Vraag een parkeervergunning bewoner aan (vanaf 22 augustus 2018)
Vraag parkeervergunning bedrijf aan  (vanaf 22 augustus 2018)

Vanaf 17 september 2018 sturen wij de aanvragers een brief met het besluit op hun aanvraag. Bij deze brief zit ook alle informatie over hoe de parkeervergunning werkt.

Bewonerskorting voor bezoek

Bewoners in dit gebied kunnen gebruik maken van de bewonerskortingsregeling. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren. Bewoners kunnen vanaf 22 augustus 2018 deze bewonerskortingsregeling aanvragen.
Vraag bewonerskorting voor bezoek aan (vanaf 22 augustus 2018)

Minder geparkeerde auto’s

De parkeerdruk in uw buurt is hoog. De gemeente wil het mogelijk maken dat er voldoende plaats is om te parkeren en de straat er weer rustig uit ziet. Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeerhandhavers controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. Zij handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Voorgeschiedenis

De gemeente ontvangt al lange tijd signalen van bewoners die parkeeroverlast ervaren. We hebben in 2015 en 2016 de parkeerdruk onderzocht. Hoewel veel bewoners parkeeroverlast ervoeren was de parkeerdruk toen niet hoog genoeg om de procedure invoering betaald parkeren te starten.

September 2017

In september 2017 hebben wij de parkeerdruk weer gemeten. De parkeerdruk is nu zo gestegen dat invoering van betaald parkeren zinvol kan zijn. Een onderdeel van de procedure is een onderzoek naar oplossingen om de hoge parkeerdruk te verminderen. Er is met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs naar mogelijke oplossingen gezocht. Er zijn geen alternatieve mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk voldoende verminderen.

Betaald parkeren helpt om uw straat er weer rustig uit te laten zien. De gemeente gaat daarom uw mening vragen door in maart 2018 een draagvlakmeting in uw buurt uit te voeren.

Parkeerdrukonderzoek Oog in Al (pdf, 2 MB)

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl