Ervaart u parkeeroverlast? Mozartlaan

De parkeerdruk in uw buurt is hoog. De gemeente wil het mogelijk maken dat er voldoende plaats is om te parkeren en de straat er weer rustig uit ziet. Dit doen we door betaald parkeren in te voeren.

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Wat kost invoering betaald parkeren u?

De eerste parkeervergunning voor bewoners kost € 24,36 per kwartaal (ongeveer € 8,00 per maand). Een tweede vergunning kost € 48,72. Een eerste zakelijke parkeervergunning kost € 115,95 per kwartaal. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 231,90 (alle tarieven prijspeil 2018). Bezoekers betalen €2,58 per uur. Als bewoner kunt u uw bezoek 50% goedkoper laten parkeren. Hiervoor heeft u wel een bezoekersvergunning nodig. U kunt per adres 1 gratis bezoekersvergunning aanvragen.

Stem mee over invoeren betaald parkeren

U kunt van 7 tot en met 28 maart stemmen over de invoering van betaald parkeren in uw buurt.

Stem

Om uw stem uit te brengen hebt u een inlogcode nodig. Deze hebt u in een brief van ons ontvangen. Hebt u een stem uitgebracht en wilt u deze nog wijzigen? Dat kan met dezelfde code zolang de peiling loopt.

Wanneer kunnen we betaald parkeren invoeren?

Als een meerderheid voor betaald parkeren stemt, voeren we vanaf 1 oktober 2018 betaald parkeren in.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Mozartlaan bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

gebied betaald parkeren Mozartlaan

Voorgeschiedenis

De gemeente ontvangt al lange tijd signalen van bewoners die parkeeroverlast ervaren. We hebben in 2015 en 2016 de parkeerdruk onderzocht. Hoewel veel bewoners parkeeroverlast ervoeren was de parkeerdruk toen niet hoog genoeg om de procedure invoering betaald parkeren te starten.

September 2017

In september 2017 hebben wij de parkeerdruk weer gemeten. De parkeerdruk is nu zo gestegen dat invoering van betaald parkeren zinvol kan zijn. Een onderdeel van de procedure is een onderzoek naar oplossingen om de hoge parkeerdruk te verminderen. Er is met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs naar mogelijke oplossingen gezocht. Er zijn geen alternatieve mogelijkheden gevonden die de parkeerdruk voldoende verminderen.

Betaald parkeren helpt om uw straat er weer rustig uit te laten zien. De gemeente gaat daarom uw mening vragen door in maart 2018 een draagvlakmeting in uw buurt uit te voeren.

Parkeerdrukonderzoek Oog in Al (pdf, 2 MB)

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl