Ervaart u parkeeroverlast? Onderzoek invoeren betaald parkeren Schönberglaan

Vanaf 1 april 2020 is er betaald parkeren in de Schönberglaan en omgeving. Het gaat dan om betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Meer dan de helft van de bewoners en ondernemers hebben voor betaald parkeren gestemd. Uit ervaring weten we dat de invoering van betaald parkeren de parkeeroverlast vermindert.

Wij informeren u later of u een parkeervergunning krijgt en wanneer u deze kunt aanvragen.

Uitslag peiling

Van 28 januari tot en met 17 februari 2019 hielden we een internetpeiling over invoeren betaald parkeren onder bewoners en bedrijven uit de Schönberglaan en omgeving. In maart 2019 informeerden we de buurt over de uitslag van de draagvlakmeting. In het bericht stond dat er geen meerderheid voor het invoeren van betaald parkeren was. Na protest van bewoners hebben wij onze conclusie over de uitslag van de draagvlakmeting laten toetsen. Hieruit blijkt dat er toch een meerderheid voor betaald parkeren is:

  • 41 stemmen voor de invoering van betaald parkeren
  • 39 stemmen tegen invoering van betaald parkeren
  • 2 stemmen blanco (tellen alleen mee voor het respons)

Lees alle uitkomsten in het onderzoeksrapport (pdf, 91 kB)

Onderzoeksgebied

Het gebied Schönberglaan bestaat uit de volgende straten:

  • deel Leidseweg tussen Bartoklaan en Ravellaan
  • Peter Schathof
  • Ravellaan
  • Schönberglaan

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeercontroleurs controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. De controleurs handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota Stallen en Parkeren (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB).

Uw mening