Ervaart u parkeeroverlast? Onderzoek invoeren betaald parkeren Schönberglaan

In de Schönberglaan en omgeving geldt vanaf 1 april 2020 betaald parkeren. We verwachten dat door de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk in de buurt afneemt en er voldoende ruimte ontstaat om te parkeren. U kunt een vergunning aanvragen vanaf 13 februari 2020.

Uitslag internetpeiling van 28 januari tot en met 17 februari 2019

Van 28 januari tot en met 17 februari 2019 hielden we een internetpeiling over invoeren betaald parkeren onder bewoners en bedrijven uit de Schönberglaan en omgeving. In maart 2019 informeerden we de buurt over de uitslag van de draagvlakmeting. In het bericht stond dat er geen meerderheid voor het invoeren van betaald parkeren was. Na protest van bewoners hebben wij onze conclusie over de uitslag van de draagvlakmeting laten toetsen. Hieruit blijkt dat er toch een meerderheid voor betaald parkeren is.

GebiedVoorTegenGeen mening
Schönberglaan41392

Bekijk de uitslag van de internetpeiling (pdf, 91 kB)

Parkeervergunning en bewonerskorting voor bezoek aanvragen

Vraag parkeervergunning aan

Vraag bewonerskorting aan

Gebied betaald parkeren

Het gebied waar we de mening van bewoners over betaald parkerenhebben gevraagd bestaat uit de volgende straten:

  • deel Leidseweg tussen Bartoklaan en Ravellaan
  • Peter Schathof
  • Ravellaan
  • Schönberglaan

Kosten vergunning

Bewoners

Voor bewoners kost de eerste parkeervergunning per kwartaal € 26,01 (ongeveer € 9 per maand). Een eventuele tweede vergunning kost € 52,02 per kwartaal (ongeveer € 17 per maand).

Ondernemers

Een eerste zakelijke parkeervergunning kost per kwartaal € 123,81. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 247,62.

Bezoek met korting

Bezoekers betalen tijdens de betaald parkeertijden € 3,03 per uur voor parkeren in parkeerrayon Rijnsweerd Zuid. Buiten deze tijden parkeren zij gratis. Als bewoner kunt u uw bezoek met 50% goedkoper laten parkeren. Hiervoor hebt u een bezoekersvergunning nodig, deze vraagt u gratis aan. U hoeft voor het aanvragen van de bezoekerskorting niet in het bezit te zijn van een auto.

Bekijk alle kosten (zone B1)  

Handhaving

Vanaf 1 april 2020 controleren we of er betaald is voor parkeren. Hebt u niet betaald of hebt u geen parkeervergunning? Of staat u geparkeerd op een plek waar u voor een onveilige situatie zorgt? Dan loopt u het risico op een parkeerboete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota Stallen en Parkeren (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB).