Ervaart u parkeeroverlast? Professor Jordanlaan

Per 1 juni 2017 is er betaald parkeren in de Professor Jordanlaan. Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen en zorgt ervoor dat de straat er weer rustig uit ziet. Bewoners kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Voorgeschiedenis

Uitstel invoering betaald parkeren

In verband met problemen bij de levering van parkeerautomaten, werd de invoering van betaald parkeren in uw buurt uitgesteld naar 1 juni 2017.

Uitkomst peiling betaald parkeren

Van 18 november tot en met 11 december 2016 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Wij vroegen hierin uw mening over het invoeren van betaald parkeren in uw buurt.

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is. Daarom voeren we betaald parkeren in per 1 april 2017.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling

Bewoners en bedrijven uit het onderzoeksgebied en aangrenzende straten, ontvangen hierover in de week na Kerst een wijkbericht.

Vanaf 16 januari 2017 kunt u via deze webpagina uw parkeervergunning aanvragen.


Parkeerdrukonderzoek

In september 2016 is in Prof. Jordanlaan parkeerdruk gemeten. Uit het onderzoek blijkt dat de parkeerdruk vooral dinsdag overdag hoog is. Lees de uitgebreide uitkomsten van het parkeerdrukonderzoek (pdf, 2,8 MB).

We hebben eerst andere mogelijkheden dan betaald parkeren bekeken om de parkeeroverlast te verminderen. Maar we hebben geen andere opties gevonden die de parkeerdruk verminderen.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 557 kB). 

Kaart waarop aangegeven is wat het gebied is waar het onderzoek over gaat?

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl