Ervaart u parkeeroverlast? Invoeren betaald parkeren rond Rachmaninoffplantsoen

Vanaf 1 april 2020 is er betaald parkeren in het Rachmaninoffplantsoen en omgeving. Het gaat om het invoeren betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Meer dan de helft van de bewoners en ondernemers hebben voor betaald parkeren gestemd. Uit ervaring weten we dat de invoering van betaald parkeren de parkeeroverlast vermindert.

Wij informeren u later of u een parkeervergunning krijgt en wanneer u deze kunt aanvragen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Van 28 januari tot en met 17 februari 2019 hield de gemeente Utrecht in uw buurt een internetpeiling. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid voor betaald parkeren is.

  • 44 stemmen voor de invoering van betaald parkeren
  • 24 stemmen tegen invoering van betaald parkeren
  • 5 stemmen blanco (tellen alleen mee voor het respons)

Lees alle uitkomsten in het onderzoeksrapport (pdf, 91 kB)

Onderzoeksgebied

Het gebied Rachmaninoffplantsoen bestaat uit de volgende straten:

Rachmaninoffplantsoen, deel Leidseweg, 24 Oktoberplein 1 (Esso pomp), Ravellaan huisnummers 96 en 200 tot en met 258, Vivaldiplantsoen.

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeercontroleurs controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. De controleurs handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota Stallen en Parkeren (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB).

Uw mening