Ervaart u parkeeroverlast? Internetpeiling invoering betaald parkeren Rijnsweerd

Rijnsweerd heeft steeds meer parkeeroverlast. We zijn in gesprek met de bewoners hierover en we hopen na de zomer een draagvlakmeting te houden voor het invoeren van betaald parkeren. Uit ervaring weten we dat het invoeren van betaald parkeren parkeeroverlast vermindert.

Gesprekken met bewoners

We hebben meerdere gesprekken gevoerd met de bewonersgroepen uit Rijnsweerd Zuid. Voor de zomervakantie houden we nog een aantal gesprekken met deze bewonersgroepen. Hierna hopen we in goed overleg een draagvlakmeting voor het invoeren van betaald parkeren te kunnen doen.

Voorlopige planning
WanneerWat
Voor de zomer 2019Bijeenkomsten met bewonersgroepen om tot een draagvlakmeting te komen
Na de zomer 2019Draagvlakmeting houden voor het invoeren betaald parkeren in 4 gebieden: 1A, 1B, 2A en 2B (alleen als er overeenstemming is met bewonersgroepen)

Wat is al gebeurd?

 • Eerste week juni 2019: vervolggesprek vertegenwoordiging woonerven Rijnsweerd Zuid (gebied 1B).
 • Oktober 2018: meerdere gesprekken met bewonersgroepen over draagvlakmeting invoeren betaald parkeren in Rijnsweerd Zuid. Meerderheid voor betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur.
 • Voor de zomer 2018: gemeenteraad stemt in met de nieuwe gebiedsindeling voor het invoeren betaald parkeren (zie kaartje hieronder).
 • Voorjaar 2018: verzoek gemeenteraad door bewonersgroepen Rijnsweerd Zuid om het onderzoeksgebied voor de procedure invoeren betaald parkeren aan te passen. Dit door de toenemende parkeeroverlast.
 • In 2015 en 2016 internetpeiling gehouden over de het invoeren van betaald parkeren in Rijnsweerd. Meerderheid is tegen het invoeren van betaald parkeren.

  Bekijk de uitkomst van de internetpeiling invoeren betaald parkeren Rijnsweerd 2015 (pdf, 31 kB)

  Bekijk de uitkomst van de internetpeiling invoeren betaald parkeren Rijnsweerd 2016 (pdf, 24 kB)

Gebied parkeeroverlast Rijnsweerd Zuid

Het gaat om de volgende gebieden en straten:

 • Gebied 1A bestaat uit de straten Albert van Dalsumlaan, Eduard Verkadelaan, Louis Bouwmeesterlaan
 • Gebied 1B bestaat uit de straten Cor Ruyslaan, Esther de Boer-v Rijklaan, Fie Carelsenlaan, Jan Muschlaan, Louis Saalbornlaan, Magda Janssenslaan, Paul Huflaan, Rika Hopperlaan
 • Gebied 2A bestaat uit de straten Dirk Wittelaan, Enny Vredelaan, Fien de la Marlaan, Johan Buziaulaan, Wim Sonneveldlaan
 • Gebied 2B bestaat uit de straten Caesarlaan, Cicerolaan, Herodotuslaan, Horatiuslaan, Liviuslaan, Ovidiuslaan, Platolaan, Sophocleslaan, Tacituslaan, Terentiuslaan, Vergiliuslaan, Weg naar Rhijnauwen, Xenophonlaan

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl

Uw mening